TOS Cestovanie

Pobyt v TEJTO dedine vás vyjde draho: Dva burgery, hranolky a sóda za skoro 100 eur!

Párik neveril vlastným očiam, keď im na stole pristál takmer 100-eurový účet v hotelovej reštaurácii za dva burgery s hranolkami a sódu.

Ilustračný obrázok k článku Pobyt v TEJTO dedine vás vyjde draho: Dva burgery, hranolky a sóda za skoro 100 eur!
Zdroj: Unsplash.com

Dvaja austrálski cestovatelia, Maria a Anthony, zostali šokovaní po tom, čo im za dva hamburgery s hranolkami a jeden Sprite vystavili účet za vyše 90 eur.

Stalo sa to v Grindelwalde, dedine vo švajčiarskych Alpách. Ako informoval server News.com.au, párik si najprv myslel, že pri blokovaní urobili v hotelovej reštaurácii chybu. Opak bol však pravdou.

Vysoké ceny očakávali, ale…

Cestovatelia pritom vedeli, že služby v danej lokalite sú drahé, ale osobná skúsenosť to posunula v ich očiach na úplne inú úroveň. Takéto ceny pritom neboli len v ich hoteli. „Zistili sme, že streetfood má podobnú cenovku,“ poznamenala Maria.

Neľutujú, chcú sa vrátiť

Spolu so svojím partnerom Anthonym precestovali za posledné štyri mesiace viac než dosť a za najdrahšiu destináciu označili práve švajčiarsky Grindelwald, po ktorom nasleduje Santorini v Grécku.

Napriek tomu svoju návštevu Švajčiarska neľutujú a odporúčajú ju každému. „Jedna z najkrajších krajín, aké sme kedy navštívili,“ poznamenala Maria.

Dodala, že sa nemôže dočkať, kedy sa do tejto európskej krajiny vrátia. Odporúča však za každých okolností šetriť, aby sa výsledný účet pobytu nevyšplhal do závratných výšok.

Malebná dedina

Grindelwald je malebná dedina v srdci Švajčiarska, ktorá sa nachádza v Bernských Alpách. Je to obľúbená destinácia pre turistov a lyžiarov, ktorí hľadajú krásnu prírodu a aktívnu dovolenku.

V zime je Grindelwald rajom pre lyžiarov a snowboardistov, s 213 kilometrami zjazdoviek rôznych obtiažností. V lete si turisti užijú turistiku, cyklistiku, horolezectvo a paragliding.

V dedine a jej okolí sa nachádza okrem prírodných atrakcií aj viacero múzeí, galérií a historických pamiatok.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM