han Zo Slovenska

Biskup Haľko je pohoršený novým seriálom RTVS: Vadia mu bozkávajúce sa ženy

Po tom, čo si rímskokatolícky pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko pozrel nový seriál z dielne RTVS, zostal pobúrený. Bozkávanie rovnakého pohlavia podľa neho nepatrí do televízie.

Ilustračný obrázok k článku Biskup Haľko je pohoršený novým seriálom RTVS: Vadia mu bozkávajúce sa ženy
Zdroj: Reprofoto RTVS

Biskup si pozrel prvý diel seriálu Priznanie, ktoré je voľným pokračovaním seriálu Hniezdo, ale ďalšie časti si už nechá ujsť. Vo videu, ktoré zavesil na Facebook, a ktoré neskôr stiahol, sa rozrečnil o homosexualite. Tú dokonca nazval „problémom“. Oveľa viac však kritizoval RTVS a tvrdil, že scénou dvoch bozkávajúcich sa žien manipuluje divákmi!

Na Haľkove video ako prvý upozornil portál O médiách.com.

Čo mu vadilo?

„Nič netušiaci divák sa musí pozerať na dve ženy, ako sa bozkávajú, ako si vyznávajú lásku, ako kritizujú spoločnosť, ako ich nevie pochopiť, ako hovoria o tolerantnej babičke…“ hovorí Haľko vo videu, ktoré nájdete TU. Najviac mu prekážala lesbická scéna.

„To, ako bol tu prezentovaný lesbický homosexuálny vzťah, jednoducho si nezadá ani s marxistickými ideologickými príručkami, ako treba manipulovať diváka. Najprv navodíme sympatiu k hlavnému divákovi a potom v pravej chvíli, ten hlavný hrdina, prezentuje takú vlastnosť, ktorú treba ideologicky podsunúť tým, ktorí tento seriál pozerajú,“ vyriekol Haľko slová, ktoré ako keby ani nepatrili do tohto storočia.

Biskup vo videu hovoril o téme homosexuality ako o niečom, čo je problémom! „Som presvedčený o tom, že ani jediná z osôb, ktorá má v minulosti s takýmto problémom vyhľadala, by nesúhlasila s tým, aby sa problematika takýmto spôsobom prezentovala. Druhý diel si nepozriem, pretože si myslím, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí,“ uzavrel rozhorčený biskup.

Reakcia RTVS

Portál O médiách.com zohnal aj vyjadrenie od tvorcov nového seriálu. „RTVS vo všetkých svojich seriáloch dlhodobo prináša témy, o ktorých sa málo hovorí, a ktoré môžu vyvolávať kontroverziu a širšiu spoločenskú diskusiu. V seriáli Priznanie sme otvorili takýchto tém hneď niekoľko: migrácia, rasizmus, netolerancia, ale aj vzťah osôb rovnakého pohlavia. Vnímame viaceré subjektívne pocity či obvinenia z propagandy alebo necitlivého vyobrazenia ktorejkoľvek z týchto tém,“ znie v stanovisku RTVS, ktoré odprezentovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

„Sme však presvedčení, že tvorcovia seriálu Priznaniu pristupujú k zobrazovaniu týchto tém čo najcitlivejšie a s rešpektom, preto odmietame akékoľvek vyjadrenia o údajnej manipulácii divákov. K obsahu spomínaného videa a myšlienkam p. Haľka sa RTVS nebude vyjadrovať. Vážime si každý názor, obzvlášť taký, ktorý vyvoláva širokú verejnú diskusiu smerujúcu k vzájomnej tolerancii,“ dodala hovorkyňa.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM