Barbara Dallosová Zo zahraničia

Bizarná kampaň pobúrila ľudí: Kandidát ponúka ODMENU ženám, ktoré si dajú ZVÄČŠIŤ prsia

Výstredný kandidát rozdelil ľudí na dve skupiny. Jedni sa na jeho predvolebnom sľube zabávajú, iní ho odsúdili ako sexistický.

Ilustračný obrázok k článku Bizarná kampaň pobúrila ľudí: Kandidát ponúka ODMENU ženám, ktoré si dajú ZVÄČŠIŤ prsia
Zdroj: pixabay.com

Tvorcovia politických kampaní niekedy siahajú po nevšedných metódach, aby na svojho kandidáta strhli čo najväčšiu pozornosť. Svojím predvolebným sľubom zaujal aj Nazarene Bonnici z Malty. Ten chce byť nezávislým poslancom a svoju kampaň namieril na nežnejšie pohlavie. Informuje o tom portál LadBible.

Bonnici sľubuje každej Malťanke, ktorá si dá zväčšiť prsia, príspevok 4-tisíc eur.

Rád šokuje

„Ak mi ľudia dajú šancu ako nezávislému členovi parlamentu, dám každej žene grant na prsné implantáty,“ vyhlásil výstredný kandidát.

Video, na ktorom ambiciózny Bonnici svoj sľub oznámil, zdieľal miestny instagramový účet Lovin Malta.

Bonnici pre maltskú verejnosť nie je nováčikom. Kandidoval aj v roku 2017, a hoci vtedy tiež vzbudil pozornosť, hlasov získal len veľmi málo. Lovin Malta konštatuje, že aj keď Bonnici nemá veľkú šancu predbehnúť favorizovaných kandidátov, rozhodne na seba vie upozorniť a jeho zvláštny politický sľub zaujal už aj zahraničné médiá.

Pobavil aj pobúril

Reakcie na odvážnu kampaň na seba nenechali dlho čakať. Niektorí užívatelia sa v komentároch dobre zabávali, iní považujú predvolebný sľub za sexistický a nevhodný. Niektorí Malťania tiež upozornili, že v praxi by bolo zavedenie takéhoto odmeňovania úplne nereálne.

Bonnici si dal záležať aj na načasovaní. Svoj sľub zverejnil 8. marca, teda na Medzinárodný deň žien. Tým ešte prilial olej do ohňa.

„Toto je nechutné a poľutovaniahodné, ale neprekvapuje ma to. Najmä vzhľadom na zastarané názory a šovinistický postoj väčšiny maltských mužov k ženám,“ napísala jedna z užívateliek.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM