Aktualizované han Správy Zo zahraničia

Boeing náhle zmizol z radarov a zrútil sa do mora. Na palube boli desiatky cestujúcich!

Dopravné lietadlo leteckej spoločnosti Sriwijaya Air krátko po odlete z indonézskej metropoly Jakarta stratilo kontakt s leteckým dispečingom.

Ilustračný obrázok k článku Boeing náhle zmizol z radarov a zrútil sa do mora. Na palube boli desiatky cestujúcich!
Zdroj: www.thenationalnews.com

Miestne úrady najskôr informovali o tom, že stroj odrazu zmizol z dosahu radarov. Neskôr sa na sociálnych sieťach začali objavovať fotografie rybárov, ako z mora vyťahujú trosky lietadla.

Pád do mora

Boeing typu 737–500 nakoniec spadol do Jávskeho mora a miesto zrútenia označili v Indonézii neďaleko ostrova Laki. Už aj minister dopravy Budi Karya Sumadi potvrdil, že sa lietadlo zrútilo a na tlačovej konferencii uviedol, že na palube lietadla bolo dokopy 62 ľudí vrátane 12 členov posádky a desiatich detí. Lietadlo sa malo zrútiť z výšky 3-tisíc metrov!

Čo sa stalo?

„Lietadlo… smerujúce z Jakarty do Pontianaku (na ostrove Borneo) s číslom letu SJY182 stratilo kontakt,“ uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Adita Irawati. „Naposledy nadviazalo kontakt 14.40 h (08.40 h SEČ),“ dodala. Let zvyčajne trvá 90 minút.

„Nadmorská výška lietadla linky č. SJ182 spoločnosti Sriwijaya Air približne štyri minúty po odlete klesla za necelú minútu o viac než 10.000 stôp (vyše tri kilometre),“ uviedol letecký portál FlightRadar.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM