Aktualizované Krimi

Jankovskej akt zúfalstva: Nadmerné užitie antidepresív bol pokusom o samovraždu!

Nadmerná konzumácia liekov obvinenej Moniky Jankovskej bola pokusom o samovraždu, uviedol jej advokát.

Ilustračný obrázok k článku Jankovskej akt zúfalstva: Nadmerné užitie antidepresív bol pokusom o samovraždu!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Incident, ktorý sa stal väzobne stíhanej obvinenej bývalej štátnej tajomníčke Monike J. v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici, bol pokusom o samovraždu. Vyplýva to z informácií, ktoré po utorkovej návšteve svojej klientky vo väzenskej nemocnici v Trenčíne poskytol jej advokát Peter Erdös.

„Z môjho pohľadu je zdravotný stav mojej klientky výrazne zlý. Informovala ma, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ skonštatoval Erdös.

Dôvodom zúfalstva podľa neho nie je samotná väzba a jej podmienky, ale skutočnosť, že sa nemôže dočkať práva na spravodlivý súdny proces a všetci degradujú jej výpovede a konštatujú, že to nie je priznanie.

„Problém je ten, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú. Ako môže poukazovať na nezákonnosť, ktorá sa deje voči nej? Pretože päť mesiacov od posledného predĺženia lehoty trvania väzby bol vykonaný jeden jediný výsluch týkajúci sa obvinenej,“ doplnil obhajca.

Na stanovisku Ministerstva spravodlivosti (MS) SR k incidentu sa nič nemení. „Obvinená sa pred príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže vyjadrila, že jej úmyslom nebolo siahnuť si na život. Vzhľadom na charakter však bola táto udalosť zo strany ústavu od začiatku vedená ako pokus o samovraždu. Tak ju aj ďalej vedieme a tak k tomu aj pristupujeme,“ uviedol pre TASR hovorca MS SR Peter Bubla.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM