Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Z väzby do nemocnice: Monika Jankovská je hospitalizovaná po požití antidepresív

Bývalá štátna tajomníčka, ktorá má na krku vážne obvinenia, mala po požití liekov skončiť v rukách lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Z väzby do nemocnice: Monika Jankovská je hospitalizovaná po požití antidepresív
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú mali hospitalizovať v nedeľu (31. 1.) podvečer po užití liekov, konkrétne malo ísť o antidepresíva. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk.

V tejto súvislosti absolvovala vyšetrenie vo Fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. TASR to potvrdil hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Hovorca doplnil, že v nedeľu krátko popoludní príslušníci z Ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že táto nereaguje obvyklým spôsobom. „Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov,“ spresnil.

Ústavný lekár jej preto odporučil vyšetrenie vo Fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

„Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude neskôr prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne,“ doplnil.

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská je obvinená v súvislosti s kauzou Búrka. Vo väzbe je od minulého roka, pričom sa viackrát pokúšala dostať na slobodu. Jej žiadosť však bola zamietnutá Špecializovaným trestným súdom v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM