Rastislav Búgel Zo zahraničia

BRUTÁLNY zásah policajta! V mene zákona, je mi to jedno, kričal a dievča vláčil po ceste

Česko je v šoku. Internetom koluje brutálne video policajného zásahu. Navyše, policajt mal byť na mol opitý.

Ilustračný obrázok k článku BRUTÁLNY zásah policajta! V mene zákona, je mi to jedno, kričal a dievča vláčil po ceste
Zdroj: Twitter.com/Désolé olé

V noci z 16. na 17. februára sa v Prahe udial nepríjemný incident. Ako prvý na prípad upozornil portál Blesk.cz, ktorý zverejnil aj video. To sa okamžite začalo šíriť po sociálnych sieťach.

Dramatické zábery

Server pripomína, že nie je jasné, čo situácii predchádzalo, no video začína tým, že policajt v slávnostnej uniforme kľačí na ceste a pritláča o ňu mladú ženu.

„Môžeš ju k…a pustiť? Nechaj ju! Veď má k…a iba devätnásť,“ kričí dievča z davu, ktorý sledoval incident.

„Je mi to úplne jedno! V mene zákona, nech si tá k…a ľahne,“ odpovedal policajt a snažil sa dievčaťu schúlenému na ceste vystrieť nohy.

Na dievčati v tom momente ešte kľačí ďalšia žena, ktorá, ako sa neskôr ukázalo, má byť tiež policajtka a partnerka agresívneho muža. „Ako v mene zákona? Si kretén! Nechaj ju,“ kričí na policajta ďalšia svedkyňa.

Za vlasy ju ťahal po ceste

V sekunde sa policajt postavil, dievča na ceste chytil oboma rukami za vlasy a z celej sily ju potiahol po ceste. K dievčaťu prosiacemu o pomoc prišiel niekto z hlúčika svedkov, no policajt sa na neho zahnal päsťou. „Láska! Láska, kľakni si na ňu,“ volal policajt a žena, ktorá už pred tým kľačala na dievčati, poslúchne. Na miesto prichádza policajná hliadka, no ešte vidno, ako svedkyňa pristúpila k žene a z dievčaťa ju behom sekundy zhodila.

Policajt mal nafúkať

Ako informoval Blesk.cz, pre napadnuté dievča musela prísť sanitka. „Na miesto sme dorazili po druhej hodine rannej. Ošetrili sme jednu ženu s ľahším poranením a odviezli ju do nemocnice,“ povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.

A zasahujúci policajt? Ten bude mať čo vysvetľovať. „Agresor mal kolegom pri teste na alkohol nafúkať 2,6 promile, jeho priateľka 1,6,“ dodáva portál.

Polícia konanie odsúdila

„Toto konanie považujeme za totálne neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Aj tak sa ospravedlňujeme. Zlyhanie jedného policajta bohužiaľ poškodzuje všetkých ostatných. Môžeme vás uistiť, že rozhodne nejde o bežné chovanie našich kolegov a pražský riaditeľ bude preto v ďalšom postupe nekompromisný,“ reagovala polícia na sociálnej sieti Twitter.

Prípad teraz vyšetruje aj GIBS – Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov ČR. „Okrem GIBS má prípad na stole aj služobný funkcionár, ktorý zhromažďuje podklady na disciplinárne konanie, ktorého záverom môže byť zbavenie výkonu služby alebo prepustenie. Služobný funkcionár sa zaoberá aj konaním policajtky,“ povedal pre tn.cz hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Viac napadnutých?

Svedkovia pre iDnes.cz prezradili, že to, čo zachytilo video, nemal byť policajtov jediný útok.

„Reportér iDnes.cz od svedkov konfliktu zistil, že muž predtým bezdôvodne zaútočil ešte na ďalšie štyri dievčatá a päsťou zbil aj ochranku klubu, kde predtým popíjal,“ píše server.

UPOZORNENIE: Video obsahuje vulgarizmy a nie je vhodné pre citlivé povahy!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Désolé olé
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM