Rastislav Búgel Politika

KURIÓZNY moment počas tlačovky: Na Andreja Danka niekto zakričal, že je DEBIL!

Dnešnú tlačovú konferenciu na ministerstve kultúry narušil muž, ktorý nadával Andrejovi Dankovi.

Ilustračný obrázok k článku KURIÓZNY moment počas tlačovky: Na Andreja Danka niekto zakričal, že je DEBIL!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vo štvrtok (14. marca) sa konala tlačová konferencia ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka, ministra životného prostredia Tomáša Tarabu a generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva kultúry Lukáša Machalu.

Témou bol návrh zákona o RTVS, ktorý Ministerstvo kultúry SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

Dankovi niekto vynadal

Keď sa k slovu dostal Andrej Danko, nastal kuriózny moment. „Keď vy ako občania, ktorí platíte do tejto televízie, si myslíte, že ľuďom ako Machaj treba každý rok posielať 150, 180 miliónov a netreba sa pýtať, kedy opraví budovu, aké budú mať podmienky zamestnanci, či im dvihne platy, kedy odstrihne tých parazitov, ktorí majú externé kamery, vyrábajú relácie…,“ povedal Danko, ktorý však nestihol dokončiť myšlienku.

V tomto momente ho totiž niekto prerušil a zakričal: „Ty si debil!“

„Veď vy ich poznáte. Tu si nejaký človek dovolí, povedať mi debil. Čo, zastupujete akú externú firmu? Čo si to dovoľujete? A presne o tom hovorím. Zoberte kameru! Otočte to na toho človeka. Odkiaľ je ten človek? Z akej ste firmy? Z externej firmy?“ reagoval Danko a pokračoval: „Presne s týmto sa stretávame. Sú na RTVS napojení ľudia, ktorí z nej žijú. To čo my chceme je dialóg s RTVS.“

Keď rečníci skončili a prišiel čas na otázky novinárov, slovo si po chvíli opäť zobral Andrej Danko. „Môžem jednu vec? Mám otázku. Ako sa volá zástupca médií a z akého ste média, že ste mi povedali, že som debil?“ pýtal sa Danko ukazujúc medzi novinárov.

Kto to vlastne bol?

Z hlúčika prítomných zaznela odpoveď, že daný človek nie je zástupcom médií. „Ako sa voláte? Vaše meno! Prečo ste tu? Predstavte si, že Andrej Danko urobí tlačovku a vám, zástupcom médií, budem nadávať. Škandál! Urobíte škandál.“

Ako informoval Denník N, v prípade muža, ktorý urazil Andreja Danka, nešlo o novinára. Údajne to bol umelec, ktorý nebadane prišiel na tlačovú konferenciu.

„Po skončení besedy o sebe muž povedal, že je vizuálny umelec a do budovy ministerstva sa dostal bez toho, že by ho niekto kontroloval. Novinári sa pred tlačovkou museli na ministerstve kultúry akreditovať,“ píše server.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM