Politika

Bude kandidovať za prezidenta? Pellegrini prezradil, KEDY oznámi svoje rozhodnutie

Pellegrini uviedol, že chce najprv rokovať so širokou členskou základňou strany, ktorej je predsedom. Prezradil, kedy plánuje oznámiť svoje rozhodnutie v otázke prezidentskej kandidatúry.

Ilustračný obrázok k článku Bude kandidovať za prezidenta? Pellegrini prezradil, KEDY oznámi svoje rozhodnutie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Rozhodnutie o tom, či bude Peter Pellegrini (Hlas-SD) kandidovať v nadchádzajúcich prezidentských voľbách, zverejní najskôr začiatkom roka.

Reagoval tak na vyjadrenie predsedu SNS Andreja Danka, ktorý ho požiadal, aby svoje rozhodnutie zverejnil ešte tento týždeň.

Najprv ho čakajú rokovania

Pellegrini v pondelok na tlačovej konferencii v Poprade uviedol, že chce najprv rokovať so širokou členskou základňou strany, ktorej je predsedom.

Náročné rozhodovanie

„Viackrát som zopakoval, že mesiac december využívam na stretnutie sa s členmi našej strany vo všetkých kútoch Slovenska. Aj dnes ma jedno takéto čaká. Nie je možné urobiť rozhodnutie o kandidatúre na prezidenta bez diskusie s našimi členmi,“ zdôraznil Pellegrini.

Dodal, že v priebehu vianočných sviatkov chce sám toto rozhodnutie osobne prijať a začiatkom roka ho následne oznámiť jednotlivým politickým subjektom i verejnosti.

„Nemôžem v tomto podliehať individuálnemu ultimátu jedného predsedu politickej strany, lebo to chce vedieť do stredy,“ uzavrel Pellegrini.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Instagram.com/beata_jurik
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM