han Politika

Bude POVINNÉ očkovanie Slovákov nad 55 rokov? Strana Za ľudí v tom nevidí problém

Strana Za ľudí navrhuje prijať opatrenia na motiváciu ľudí na očkovanie. a deväť mesiacov by napríklad chcela skrátiť platnosť COVID passov a zaočkovaných seniorov nad 65 rokov odmeniť rekreačným voucherom.

Ilustračný obrázok k článku Bude POVINNÉ očkovanie Slovákov nad 55 rokov? Strana Za ľudí v tom nevidí problém
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová o tom informovala na štvrtkovej tlačovej konferencii. Dodala, že v súčasnej situácii je strana za prerušenie prezenčnej výučby v stredných a vysokých školách.

Jasné zvýhodňovanie očkovaných a zavádzanie motivačných opatrení cielených na staršiu vekovú skupinu chcú Za ľudí presadzovať aj pri najbližšom prehodnocovaní zákazu vychádzania.

„Ak nepomôže ani jedno, ani druhé, sme otvorení diskusii o povinnom očkovaní pre 55 plus. To sme deklarovali aj premiérovi na koaličnej rade,“ skonštatovala Remišová. Zdôraznila, že tzv. lockdown problémy iba odsúva.

Odmena aj pre lekárov

Lekárov, zdravotné sestry, ale aj ďalších zamestnancov nemocníc by strana odmenila rekreačným voucherom, ktorý by mohli využiť v slovenských hoteloch a reštauráciách. Podporili by sa tak podľa nej aj sektory najzasiahnutejšie obmedzeniami.

Prácu zdravotníkov, ktorí pracujú s infikovanými, navrhujú dočasne zaradiť do tretej kategórie, teda medzi práce s vysokou mierou zdravotného rizika.

Motiváciu na očkovanie by podľa Za ľudí mohli zvýšiť podporné kampane zo strany zdravotných poisťovní a zvýhodnenie očkovaných v zdravotných balíčkoch. Fungovať by podľa nich mala aj 24-hodinová linka pre poistencov, kde by dostali psychologickú podporu, napríklad pre odloženú operáciu. Apelujú tiež na zvýšenie dostupnosti monoklonálnych protilátok pre rizikových pacientov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM