Cestovanie

Budeme jazdiť do Bratislavy inak? Hagyari vybavuje novinku u Kollára, ide o Kysak

Prešovský exprimátor sa podujal vybaviť pomôcku pre cestujúcich želeničnou dopravou. Vlaky by sa mohli vyhnúť legendárnej zastávke.

Ilustračný obrázok k článku Budeme jazdiť do Bratislavy inak? Hagyari vybavuje novinku u Kollára, ide o Kysak
Zdroj: Facebook.com/pavel.hagyari

O prestupe, alebo zastávke v Kysaku, kolujú aj rôzne vtipy. „Letíš do Dubaja? Ale priprav sa, že v Kysaku prestupuješ“. Tak aj takéto anekdoty sa roky rozprávajú o legendárnom prestupnom uzle na slovenských železniciach.

Či cestujete do Košíc, alebo z Prešova na západ, zastávke Kysak sa nevyhnete. Žiaľ, ešte aj v roku 2022 sa cestujúci chtiac-nechtiac musí zapodievať touto prekážkou, hoci čo najrýchlejší spoj z Bratislavy do Prešova, a naopak bez prestupov, mal byť už roky samozrejmosťou. Niečo podobné si myslí aj exprimátor Prešova Pavel Hagyari.

Ako v 19. storočí

„S predsedom parlamentu Kollárom spolupracujem už dlhšiu dobu a keďže mám advokátsku firmu v Bratislave, chodievam aj vlakom. Táto vláda, aj svet v rámci ochrany životného prostredia deklaruje podporu dopravy na železnici. Aj kvôli nedôstojnému prestupovaniu v Kysaku mnoho ľudí z Prešova a okolia totiž preferuje cestnú dopravu. Prestup z Prešova v Kysaku smerom na Bratislavu je neadekvátny tretiemu tisícročiu, je na úrovni 19. storočia,“ uviedol pre Dnes24.sk niekdajší primátor metropoly Šariša.

Ako dopadlo rokovanie s Borisom Kollárom a aké ďalšie kroky exprimátor podnikne sa dozviete v článku na 2. strane!

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM