ELA Politika

Búrlivé Na telo! Keď došlo na tému LGBTI a Kollárovu TRANSKU, rozohnil sa a VYPLI mu mikrofón!

Nedeľné poludnie opäť patrilo politickým diskusiám a aktuálne pálčivej téme okolo LGBTI komunity. Nebolo tomu inak ani v relácii TV Markíza Na telo, kde to od začiatku vrelo emóciami.

Ilustračný obrázok k článku Búrlivé Na telo! Keď došlo na tému LGBTI a Kollárovu TRANSKU, rozohnil sa a VYPLI mu mikrofón!
Zdroj: reprofoto TV Markíza

Politické debaty sú takmer vždy prešpikované hádkami, osočovaním a emóciami. Obzvlášť pri témach, ktoré polarizujú spoločnosť. Takou je aktuálne nedávna tragická streľba na Zámockej, ktorá otvorila dlhodobo tabuizovanú tému o právach LGBTI komunity.

Dnes sa s týmto problémom musel popasovať aj moderátor TV Markíza Michal Kovačič, ktorý mal oproti sebe vo svojej relácii Na telo predsedu parlamentu Borisa Kollára a liberála z SaS, exministra hospodárstva Richarda Sulíka.

Úchyláci na ulici

Hneď na úvod sa moderátor Borisa Kollára opýtal, či sa mieni ospravedlniť komunite LGBTI za svoj výrok na adresu LGBTI+ ľudí z roku 2017. „Oni patria do ústavu a nie na ulicu. Vždy to boli úchyláci a nemali tú diagnózu nikdy vylúčiť,“ napísal vtedy ku kontroverznej fotke, na ktorej sú muži v obojkoch. „Nie, nechcem sa ospravedlniť,“ povedal rázne v diskusii na Markíze.

Moderátora obvinil, že výrok neférovo vytrhol z kontextu a na kameru ukázal spornú fotografiu. Dodal, že keby boli na nej „heterosexuáli, ktorí by mali tam dve ženy, nejakých dvoch mačov, tak sa o nich vyjadrím rovnako… A keby tam mali dve pipky, rovnako sa o nich vyjadrím,“ odpovedal Kollár, ktorému sa zjavne otázky moderátora nepozdávali:

Moderátor Michal Kovačič sa ho opýtal, či to nie je pokrytecké, keď si vymieňal správy s maloletým dievčaťom z Čistého dňa alebo s trans-ženou.

Vypli mikrofón

S moderátorom si dlho skákali do reči. „Vy ste mi dali otázku a ja vám odpovedám, keď chcete debatovať sám, tak si tu sadnite na všetky tri stoličky. Ja to tu teraz dokončím,“ neupustil rozčúlený Kollár. „Budem rád, keď sa upokojíte,“ reagoval moderátor a opäť sa ho pýtal na pikantné správy s -násťročnými.

„To je v poriadku… To je súkromie, môžem si dopisovať s kým chcem!,“ skákal opakovane rozčúlený Kollár moderátorovi do reči, ktorý zahlásil: „Poprosím réžiu, aby vypla pánovi Kollárovi mikrofón, dokončím otázku a potom mu ho zapneme,“ vyzval réžiu Kovačič.

„Priznali ste pod tlakom, že ste si vymieňali správy s trans-ženou, takže či vám príde adekvátne o niekom inom hovoriť, že sú to úchyláci,“ pýtal sa moderátor.

Keď mu v náznakoch Kovačič pripomenul túto kauzu, ostal predseda parlamentu vytočený. „Ja som nič neťahal na ulicu!,“ odpovedal viditeľne rozrušený líder Sme rodina. Opakoval, že svoj status myslel konkrétne len na ľudí z danej fotky.

Kollárova TRANSKA

V polovici augusta 2020 unikla na verejnosť informácia, že predseda parlamentu si na sociálnej sieti písal s našou najznámejšou transgenderovou modelkou Paris Nemc.

„Presne takú som chcel. Už ťa chceeeeem,“ napísal Kollár. Modelka zrejme v tom čase mala v pláne operáciu, čo milovník žien Kollár patrične okomentoval. „Krásna. Už ti to zrobili. Vylížem ti ju a vyš…am,“ reagoval vtedy Kollár, na čo mu ona poslala fotografiu.

Predseda SaS Richard Sulík si o predmetnom statuse myslí opak. „Bolo to pokrytecké a extrémne,“ uviedol s tým, že Kollár písal o diagnóze a teda jasne písal o homosexuáloch. „Úchylné je písať si s dvanásťročnými dievčatami, úchylná nie je homosexualita,“ povedal bez servítky predseda SaS.

Prečo nepodporili zákon

Návrh zákona o partnerskom spolužití by mala pripraviť vláda a mal by riadne prejsť medzirezortným pripomienkovým konaním, vyhlásil Boris Kollár. Hnutie nepodporilo podľa neho takýto návrh z dielne SaS, pretože mali strach z jeho textácie. Líder SaS Richard Sulík poukázal, že návrh mohli posunúť do druhého čítania a tam sa mohlo jeho znenie pozmeniť.

Kollár je za to, aby sa upravilo nahliadanie do zdravotnej dokumentácie, dedenie, prenos určitých práv a majetkoprávne vzťahy.

„Rok sa o to Mária Kolíkova snažila a rok bola na koaličnej rade blokovaná,“ poukázal Sulík. Kollár doplnil, že ak terajší minister spravodlivosti Viliam Karas návrh pripraví, Sme rodina to podporí.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM