han Šport Hokej

Bývalý hokejový reprezentant má nezvyčajnú záľubu: Jeho prvou trofejou je PAROHÁČ! FOTO

Niekdajší špičkový brankár Peter Budaj sa na hokejovom dôchodku očividne nenudí. Najnovšia fotografia hovorí za všetko. Stal sa z neho lovec.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý hokejový reprezentant má nezvyčajnú záľubu: Jeho prvou trofejou je PAROHÁČ! FOTO
9
Galéria

Rodák z Banskej Bystrice ukončil profesionálnu kariéru vlani v apríli vo veku 37 rokov a zostal žiť s rodinou za veľkou mlákou.

Skončil, lebo chcel

Gólman, ktorý reprezentoval Slovensko na troch zimných olympiádach, si povedal dosť a zavesil výstroj na klinec. Mnohí sa čudovali, že to ešte aspoň sezónu nepotiahol. Za jeho rozhodnutím bol tento dôvod: „Treba vedieť skončiť v pravý čas, som opotrebovaný,“ prezradil vtedy pre šport24.sk Budaj.

Prebrázdil slávnu NHL

Pre Budaja bolo snom, presadiť sa v slávnej NHL, čo sa mu aj podarilo a napokon si v najlepšej lige sveta odkrútil trinásť rokov. Chytal za Colorado, Montreal, Los Angeles a Tampu Bay a celkovo nastúpil na 368 duelov. Bodku za kariérou dal vo farmárskom tíme Ontario Reign v nižšej zámorskej súťaži. Keďže má manželku z Ameriky, spolu so synmi Petrom a Michaelom, sa usadili práve na tomto kontinente

Užíva si dôchodok

Od posledného zápasu v kariére sa venuje rôznym veciam. Trénoval mladé talenty, dokonca uvažoval, že by sa mohol stať poradcom brankárov niektorého klubu NHL, no hlavne sa venuje svojej rodine. A ešte niečomu, poľuje! Presne tak, dobre čítate. Bývalý strážca slovenskej bránky je lovec.

„Môj vôbec prvý jeleň! Som taký nadšený, to je ale deň,“ napísal už 38-ročný Budaj na sociálnu sieť a pridal poďakovanie svojmu známemu: „Ďakujem ti, že si ma vtiahol do loveckého života.“

Na snímke je uznávaný hokejista, ktorý drží v jeden ruke víťazoslávne pušku a v druhej paroh svojho úlovku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM