Zo Slovenska

Čaká nás MRAZIVÁ noc: Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa!

Pre sever Slovenska vydal SHMÚ výstrahu i pred tvorbou snehových jazykov a závejov.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás MRAZIVÁ noc: Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami pre viaceré oblasti južného Slovenska i okresy na severovýchode krajiny. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa

Teploty až do mínus troch stupňov Celzia sa môžu počas noci vyskytnúť na väčšine územia Banskobystrického kraja, ale i v okresoch Prievidza a Levice. Na nízke teploty upozorňuje SHMÚ aj na severovýchode Slovenska či v okresoch Košice, Košice – okolie, Gelnica a Rožňava.

Meteorológovia varujú aj pred vetrom na Orave, v Tatrách a na Spiši. Pre tieto územia vydali od 18.00 h výstrahu prvého stupňa, platiť bude do utorka (5. 4.) rána, rýchlosť vetra môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu. Fúkať môže aj na horách v severnej časti stredného Slovenska.

Pre sever Slovenska i okresy Banská Bystrica a Brezno vydal SHMÚ výstrahu i pred tvorbou snehových jazykov a závejov. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ dodal.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM