Aktualizované ELA Rôzne

Čakajú nás horúčavy +33 °C s výstrahami, potom príde chladná sprcha!

Po veľmi teplej nedeli nás čaká aj veľmi teplý pondelok. Teploty pôjdu na našom území až k hranici +33 °C.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás horúčavy +33 °C s výstrahami, potom príde chladná sprcha!
Zdroj: TASR

Do našej oblasti prúdi teplý vzduch a súčasne počasie na našom území ovplyvňuje tlaková výš. Vďaka tomu prevláda na našom území prevažne slnečné a veľmi teplé počasie.

Poriadne sa ochladí

„Veľmi teplo bude aj v pondelok a mal by to byť najteplejší deň. Prílev teplého vzduchu k nám totiž vyvrcholí pred blížiacim sa studeným frontom. Teploty tak ešte budú dosahovať až hodnoty od +27 do +33 °C, ale popoludní a večer začnú od severozápadu pribúdať zrážky a počasie sa postupne pokazí,“ informuje portál iMeteo.sk.

V tom istom čase bude ale nad naše územie od severozápadu vstupovať studený front. Ten prinesie najskôr prehánky a občasný dážď na severozápad a krajný západ Slovenska, no postupne sa na ňom budú tvoriť aj búrky.

Maximálne denné teploty po prechode studeného frontu klesnú a už počas utorku očakávame denné maximá na úrovni od +16 do +24 °C.

Výstrahy

Aktualizované 13:50: V niektorých okresoch západného Slovenska sa môže vyskytnúť silný vietor. Búrky sa zas môžu objaviť na severe a východe Slovenska. V oboch súvislostiach vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na webovej stránke.

Výstraha pred vetrom platí pre celý Bratislavský kraj, okresy Komárno, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta a Trnava. Platí od 19.00 h do utorka (7. 7.) 3.00 h. Ojedinele môže vietor dosiahnuť rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu.

Na búrky by si mali dávať pozor v okrese Brezno, Revúca, v celom Košickom a Prešovskom kraji od 18.00 h do polnoci. V okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Trenčín a v celom Žilinskom kraji môžu byť búrky od 15.00 h do 21.00 h.

Pre okresy Senec, Pezinok, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa a Dunajská Streda platí od 14.00 h do 17.00 výstraha pred teplom.

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM