Politika

Čaputová diskutovala so Zelenským: Od ukrajinského prezidenta sa dočkala slov vďaky

Prezidentka SR Zuzana Čaputová absolvovala videohovor z domáceho prostredia, kde sa stále lieči po tom, ako mala minulý týždeň pozitívny test na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová diskutovala so Zelenským: Od ukrajinského prezidenta sa dočkala slov vďaky
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok diskutovala prostredníctvom videohovoru s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským a prezidentom Poľska Andrzejom Dudom o podpore Ukrajiny v jej snahách získať štatút kandidáta na vstup do Európskej únie. Informoval o tom hovorca slovenskej hlavy štátu Martin Strižinec.

O čom diskutovali?

„Pokračujeme v koordinácii našich aktivít pred budúcotýždňovým kľúčovým summitom Európskej únie, ktorý by mal o tejto otázke rozhodnúť,“ ozrejmila Čaputová.

Témou pondelkového telefonátu boli najmä spôsoby ďalšej komunikácie so štátmi, ktoré majú k tejto otázke skeptický postoj. Prezidentka zdôraznila, že bude preto pokračovať v telefonickej komunikácii s viacerými európskymi prezidentmi.

Poďakovanie prezidentke

Zelenskyj sa na sociálnej sieti Telegram poďakoval Čaputovej aj Dudovi za podporu snáh Ukrajiny o členstvo v Európskej únii. Ocenil tiež, že Slovensko i Poľsko od začiatku ruskej invázie pomáhajú ukrajinskej armáde aj utečencom.

Strižinec priblížil, že Čaputová absolvovala videohovor z domáceho prostredia, „kde sa stále lieči po tom, ako mala minulý týždeň pozitívny test na koronavírus“.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM