Správy Zo Slovenska

Čaputová po návrate z Ukrajiny: Bol to jeden z najemotívnejších zážitkov v mojom živote, VIDEO

Prezidentka videla počas svojej návštevy aj vojnou zdevastované mestá. Mier na Ukrajine je podľa nej v bytostnom záujme Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová po návrate z Ukrajiny: Bol to jeden z najemotívnejších zážitkov v mojom živote, VIDEO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v stredu po návrate z návštevy Ukrajiny. Návštevou chcela podľa svojich slov opätovne vyjadriť podporu krajine, ktorá sa bráni. O posilnení spolupráce a pomoci Slovenska rokovala s najvyššími predstaviteľmi krajiny a vystúpila v parlamente.

„Ak sa Rusko nezastaví na Ukrajine, tak sa nezastaví pred ničím. Práve preto sa o to musíme zaujímať a pomáhať Ukrajine, aby sa ubránila,“ vyhlásila prezidentka. Slovákom odkázala aj slová vďaky.

Čaputová o utorkovej (31.5.) návšteve hovorí ako o jednom z najemotívnejších dní svojho života. „Videla som veľké utrpenie a veľkú bolesť. Navštívili sme predmestie Kyjeva a videli sme množstvo zbombardovaných civilných budov. Z toho miesta bolo jasné, že to nie sú náhodné strely, ktoré sa zatúlali, ale je to cielené ničenie zo strany Ruska,“ priblížila. Podvečer navštívila tiež nemocnicu.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM