han Zo zahraničia

Zelenskyj v pravidelnom príhovore vyhlásil: Aj napriek prevahe bude Rusko PORAZENÉ!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok večer vo svojom pravidelnom videopríhovore povedal, že ukrajinské sily zaznamenali úspechy v niektorých častiach Charkovskej oblasti na východe, ako aj v Záporožskej oblasti na juhu krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Zelenskyj v pravidelnom príhovore vyhlásil: Aj napriek prevahe bude Rusko PORAZENÉ!
Zdroj: TASR/AP

„Určité úspechy“ dosiahli podľa jeho slov aj v ruskými silami okupovanej Chersonskej oblasti. TASR informuje na základe správ agentúry Reuters a spravodajskej stanice CNN.

Majú prevahu, ale

Zelenskyj poznamenal, že ukrajinské jednotky napriek prevahe ruskej armády čo sa týka technického vybavenia a počtu vojakov preukazujú odvahu a zostávajú „pánmi situácie“. „Chceme, aby boli oslobodení všetci naši ľudia. Musí sa to však uskutočniť s opatrnosťou,“ uviedol.

Ukrajinský líder privítal tiež nový balík sankcií voči Rusku, ktorý schválila Európska rada. Rusko podľa jeho slov v dôsledku sankcií zostane na okraji svetovej ekonomiky. „Rusko sa nebude schopné adaptovať, a to znamená, že bude porazené,“ zdôraznil podľa CNN.

Rusko údajne v okupovanej Chersonskej oblasti, ktorej časť ovládajú ruskí vojaci, prerušilo „všetky komunikácie“. Ako píše agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinskú štátnu službu pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií, „okupačný režim“ vykonal bližšie nešpecifikovaný zákrok, v dôsledku ktorého došlo k odpojeniu káblov a vypnutiu komunikačných zariadení.

„Obyvatelia (Chersonskej) oblasti nemajú momentálne prístup k ukrajinskej mobilnej sieti a k internetu. Rovnako nemôžu uskutočniť vnútroštátne ani medzinárodné telefonáty z pevných liniek,“ uviedol spomenutý ukrajinský úrad.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM