han Zo Slovenska

Čaputovej ODKAZ našim špecialistom, ktorí sú už na Ukrajine: Robíte dobré meno Slovensku!

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová sa po vzhliadnutí hrôzostrašných záberov z mesta Buča rozhodla pomôcť pri objasňovaní vojnových zločinov na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Čaputovej ODKAZ našim špecialistom, ktorí sú už na Ukrajine: Robíte dobré meno Slovensku!
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Hlava štátu sľúbila zostaviť tím slovenských odborníkov, ktorý by mal pomáhať odhaľovať kruté vojnové zločiny. To sa podarilo a dokonca je už partia špecialistov na Ukrajine.

Členovia tímu

Traja kriminalistickí technici, antropológ a traja súdni lekári, aby pomohli ukrajinskej prokuratúre v zdokumentovaní dôkazov potrebných na vyšetrenie vojnových zločinov. Informuje o tom prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Slová prezidentky

„Keď som videla hrôzu v záberoch z ukrajinskej Buče, túto formu pomoci som okamžite ponúkla prezidentovi Zelenskému. Je to veľmi dôležitá súčasť procesu, na konci ktorého môže byť rozhodnutie Medzinárodného trestného súdu v Haagu,“ uviedla hlava štátu.

„Historicky je to prvýkrát od našej samostatnosti v roku 1993, kedy Slovensko týmto spôsobom pomôže inej krajine. Mám radosť z toho, že Slovensko patrí medzi najaktívnejších spojencov Ukrajiny,“ dodala Čaputová.

Na záver príspevku, ku ktorému doplnila aj fotografiu odborníkov, ešte napísala tieto milé slová: "Chcem sa poďakovať našim odborníkom za ich odvahu ísť na Ukrajinu: robíte nesmierne dôležitú prácu, slúžite spravodlivosti, pomáhate Ukrajincom a robíte dobré meno Slovensku, ďakujem!

Na Ukrajinu už dorazili slovenskí odborníci, traja kriminalistickí technici, antropológ a traja súdni lekári, aby...

Posted by Zuzana Čaputová on Sunday, April 24, 2022

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM