Aktualizované Zo Slovenska

Čas mu vypršal: Smer-SD v najbližších dňoch podá návrh na odvolávanie premiéra Matoviča

Návrh podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho pôsobiaci v novovznikajúcej strane Hlas-SD.

Ilustračný obrázok k článku Čas mu vypršal: Smer-SD v najbližších dňoch podá návrh na odvolávanie premiéra Matoviča
Zdroj: TASR

Smer-SD v najbližších dňoch podá návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolávanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie.

Diplomovka a správanie

Pre TASR to uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Návrh podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho pôsobiaci v novovznikajúcej strane Hlas-SD.

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár doplnil, že v strane uvítali Pellegriniho krok pridať sa k iniciatíve Smeru-SD. Hovorca Smeru-SD Ján Mažgút potvrdil jeho slová. Dodal, že návrh predloží Blanár v utorok (21. 7.).

Predseda Smeru-SD Robert Fico už viackrát povedal, že Matoviča sú pripravení odvolávať, a to nie len pre kauzu je diplomovej práce, ale aj pre jeho správanie sa.

Zlodej a podvodník?

Zhodli sa na tom aj poslanci okolo Pellegriniho. Tí poznamenali, že pre svoje plagiátorstvo sa sám označil za zlodeja a vyzvali ho na odchod z funkcie.

„Predsedom vlády SR nemôže byť zlodej a klamár. Keďže Igor Matovič neodstúpil, v spolupráci s ďalšími opozičnými poslancami sme pripravení iniciovať mimoriadnu schôdzu s návrhom na jeho odvolanie,“ uviedol Pellegrini.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Opísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov.

Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM