Milan Hanzel Šport Hokej

Tento chlapík vládne celej NHL: Má rád pivo, kávičkuje a pije energetické nápoje!

Prestížna liga mu leží pri nohách! Reč nie je o nikom inom ako o českom hokejistovi Davidovi Pastrňákovi (23), ktorý sa v noci v NHL blysol hetrikom. Čo všetko ste o útočníkovi Bostonu nevedeli?

Ilustračný obrázok k článku Tento chlapík vládne celej NHL: Má rád pivo, kávičkuje a pije energetické nápoje!
Zdroj: TASR

Pasta. Tak znie prezývka hráča, ktorý vtrhol do NHL ako víchor. Stalo sa tak ešte v roku 2014, keď bol ešte tínedžer. Okamžite sa zaradil medzi lídrov a odborníci hovorili o novej hviezde. Každou sezónou jeho talent rastie a je to vidieť aj na bodoch.

Má takmer bod na zápas

Doteraz naskočil v NHL na 378 duelov, v ktorých nazbieral 365 bodov. Rodák z Havířova je v tejto sezóne priam na neudržanie, čo potvrdil hetrikom proti Montrealu. „Som šťastný, ale sezóna ešte neskončila. Chcem však povedať, že toto je aj zásluha mojich spoluhráčov,“ vyhlásil David, ktorý prvýkrát v kariére pokoril 40-gólovú hranicu v NHL a dostal sa na čelo kanonierov.

Talent z Havířova

Pastrňákov osud však nebol ideálny. K hokeju ho od určitého veku viedla iba mama, pretože otec od nich odišiel. V susednom Česku ho majú radi vďaka tomu, že je bezprostredný, čím mnohým pripomína Jaromíra Jágra.

Životospráva? Nič-moc!

Ako profesionálny športovec by ste čakali, že bude David príkladom. Opak je však pravdou a 23-ročný útočník je v tomto smere nedôsledný. Pred zápasom ho môžte vidieť s kávou v ruke a to nie je všetko. Nerobí mu problém si dať aj liter koly alebo energetický nápoj. „Viem ,strácam tak asi päť rokov života, ale sezóna je dlhá a potrebujem trochu nabudiť," vysvetľuje s úsmevom pre Forbes Patsrňák.

Neodmietne ani pivo

Ako pravý Čech, aj on si rád pochutí na zlatistom moku. A hreší aj v jedle! „Chodím spať neskoro a na Vianoce som male napríklad kačku s kapustou a knedľou a zemiakový šalát. Jedol som to štyri dni v kuse,“ vyhlásil David a dodal: „Sladké príliš nemusím, ale rád skočím do McDonaldu a milujem syry a klobásu.“

View this post on Instagram

Making my way downtown 🎶

A post shared by David Pastrnak (@davidpastrnak) on

View this post on Instagram

See you guys tomorrow ? 👊

A post shared by David Pastrnak (@davidpastrnak) on

David Pastrňák
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM