Rastislav Búgel Zo zahraničia

Českú rodinu si POMÝLILI s futbalovými chuligánmi: NEDOVOLILI jej odletieť na dovolenku!

Česká rodina zažila poriadny šok. Na letisku došlo k veľkej chybe. Ani jedného z jej členov nepustili do lietadla.

Ilustračný obrázok k článku Českú rodinu si POMÝLILI s futbalovými chuligánmi: NEDOVOLILI jej odletieť na dovolenku!
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

Pracovníci krakovského letiska nepustili na palubu lietadla rodiny s deťmi a ani seniorov, ktorí chceli odletieť na dovolenku na Cyprus. Ako informoval portál tn.cz, rovnaký let mali totiž využiť aj futbaloví fanúšikovia pražskej Sparty, ktorí vycestovali na zápas Európskej ligy.

Čo sa vlastne stalo?

„V stredu sme mali odletieť z poľského Krakova do Limassolu na dovolenku a nebolo nám umožnené nastúpiť do lietadla. Povedali nám, že sú s nami fanúšikovia Sparty a sú opití,“ cituje portál slová jedného z nahnevaných Čechov, podľa ktorého zakázali vstup aj matke s dieťaťom a dôchodcom.

„Zostali sme na letisku, vyviedli nás von a nemohli sme čakať ani v letiskovej hale a vyhnali nás do zimy, kde naviac popŕchalo,“ posťažoval sa cestujúci.

Ocitli sa na čiernej listine

Problémy nešťastnej rodiny tým ešte neskončili. „Prišli sme o ubytovanie a zaplatené stravovanie. Na Cypre sme mali taktiež dohodnutý výlet. Keď sme si zvolili iný let, tak nám letiskové autority oznámili, že máme smolu, pretože sme už na čiernej listine,“ povedal muž, ktorý sa už obrátil aj na českú ambasádu v Poľsku.

Ministerstvo zahraničných vecí však podľa portálu poprelo, že dostalo podnet.

Podľa klubu FC Sparta aj napriek problémom v Krakove zápas Európskej ligy proti Aris Limassol nie je ohrozený. „My sme v stredu popoludní prileteli na Cyprus s oficiálnou výpravou. Ako klub sme cestovali charterovým letom z Prahy a žiadne oficiálne informácie o tom, čo sa stalo v Krakove, nemáme,“ povedal pre server hovorca klubu Ondřej Kasík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/JACDEC
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM