han Správy Zo Slovenska

Cestovný ruch už melie z posledného: Najbližšie týždne rozhodnú, či na Slovensku PREŽIJE!

Slová, ktoré hovoria jasne! Prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák upozornil, že nasledujúce dva mesiace budú rozhodujúcimi pre ich ďalšiu existenciu.

Ilustračný obrázok k článku Cestovný ruch už melie z posledného: Najbližšie týždne rozhodnú, či na Slovensku PREŽIJE!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Šéf ťažkoskúšaného sektoru sa netají tým, či cestovný ruch ako taký prežije. A spolu s ním aj tisíce živnostníkov, mikro a malých podnikov. Mnohým hrozia konkurzy, bankroty a môžu prísť o svoje investície a majetok, ktorý dlhé roky budovali.

Druhá je horšia

Súčasná situácia sa podľa neho od druhej polovice októbra v ničom nezmenila a je aj naďalej kritická. Značná časť služieb cestovného ruchu je, s výnimkou krátkeho obdobia v decembri, zatvorená. „Škrtli sme teda celú zimnú sezónu a vyhliadky na otvorenie v mesiaci marec sú minimálne. Druhá vlna pandémie spôsobila vyššie škody ako prvá, pretože trvá oveľa dlhšie, a podnikatelia už nemajú žiadne finančné rezervy, len dlžoby,“ zdôraznil Harbuľák.

Vzhľadom na súčasný kritický stav v nemocniciach a zdravotníctve rešpektuje ZCR súčasné opatrenia.

„Na druhej strane je však potrebné povedať, že v takomto režime nebudeme môcť už dlhšie vydržať. Žiadna pomoc zo strany štátu nedokáže nahradiť straty, a tie sú obrovské až likvidačné,“ podotkol.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM