han Šport Hokej

Dá Chára zbohom milovanému Bostonu? Jeho koniec môže prísť tam, kde ZAČÍNAL!

Slovenský hokejista Zdeno Chára má už síce 43 rokov, ale v zámorskej NHL ešte plánuje hrať. Preferuje zotrvať v Bostone Bruins, ale všetko môže byť inak.

Ilustračný obrázok k článku Dá Chára zbohom milovanému Bostonu? Jeho koniec môže prísť tam, kde ZAČÍNAL!
Zdroj: TASR/AP

Rodák z Nemšovej to v Bostone ťahá už od roku 2006 a všetko nasvedčovalo tomu, že tam svoju cestu v NHL aj zakončí. No, v zámorí sa špekuluje o niečom inom.

Čerstvé správy z USA

Informácie ohľadom nového kontraktu medzi Chárom a Bruins sú zatiaľ v nedohľadne. Ako uvádza portál slovaknhl.sk, je v hre, že sa vráti do New Yorku.

Ako zvestoval počas víkendu Jimmy Murphy z Boston Hockey Now, o dlhoročného kapitána Bruins sa zaujímajú v klube Islanders. Odôvodnil to tak, že v tomto newyorskom tíme majú radi hráčov s charakterom, čo by náš obranca bez problémov splnil.

Nebude drahý

Cena najvyššieho hokejista sveta nebude taká vysoká ako pred rokmi. Po skončení poslednej zmluvy nebude žiadať ani kontrakt na niekoľko sezón, čiže v tomto smere by bol pre Islanders výhodnou voľbou. Takémuto scenáru nahráva aj fakt, že Zdeno v New Yorku Islanders odštartoval svoj neuveriteľnú kariéru.

V roku 1996 ho draftovali a od ročníka 1997/1998 v tomto mužstve naskočil do NHL. Pred 19 rokmi ho však vymenili do Ottawy, odkiaľ sa následne dostal do Bostonu.

Čo tu nesedí?

V každej špekulácii je však nejaký háčik. Vysvetľuje to jeden zo zámorských expertov Michel Anderson na webe www.eyesonisles.com. „Podľa všetkého chce zostať v Bostone. Jeho agent sa vyjadril, že čaká, ako sa vytvorí nová sezóna, preto sa neponáhľa s podpisom zmluvy s Bruins,“ povedal Anderson v časoch koronavírusu.

„Samozrejme, že by to bolo poetické, keby skončil v Islanders, ale k tomu nepríde,“ dodal expert.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM