ELA Zo Slovenska

Člen vlády skončil s koronavírusom hospitalizovaný! Aký je stav ministra Mičovského?

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský bol v utorok hospitalizovaný v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Člen vlády skončil s koronavírusom hospitalizovaný! Aký je stav ministra Mičovského?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zdravotný stav ministra je stabilizovaný. Ján Mičovský leží na infekčnom oddelení. Nie je pripojený na pľúcnu ventiláciu, dýcha sám, komunikuje. Informovala o tom hovorkyňa agrorezortu Anežka Šrojta Hrdá.

„Po neutíchajúcom kašli a neustálych teplotách som sa zveril do rúk odborníkov. Za ich obetavú starostlivosť im veľmi pekne ďakujem,“ vyjadril sa minister Ján Mičovský.

Zoznam členov vlády nakazených novým koronavírusom sa opäť rozšíril, pozitívne testovali aj ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO). V utorok o tom informovalo ministerstvo financií.

„Podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger mal pozitívny PCR test na COVID-19. Momentálne je v domácej karanténe,“ uviedol rezort. Heger podľa svojich slov nemá žiadne príznaky a necíti sa ani chorý. „Všetky pracovné aktivity aj počas sviatkov tak presúvam do online priestoru,“ povedal.

Ochorenie sa potvrdilo už predtým u piatich členov vlády, a to premiéra Igora Matoviča (OĽANO), podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého (Sme rodina), vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí), šéfa agrorezortu Jána Mičovského a ministra obrany Jaroslava Naďa (obaja OĽANO).

Stalo sa doma

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM