han Šport Hokej

Čo tam po "KORONE": Tento hokejista porazil RAKOVINU a po 265 dňoch hral v NHL! FOTO

Príbeh hodný amerického filmu. Švédsky hokejista Oskar Lindblom je v Amerike teraz témou číslo jedna! Útočník Philadelphie vyhral nad zákernou chorobou!

Ilustračný obrázok k článku Čo tam po "KORONE": Tento hokejista porazil RAKOVINU a po 265 dňoch hral v NHL! FOTO
6
Galéria

Sympatický Severan zaskočil celú športovú verejnosť v strede decembra, kedy vyhlásil, že prerušuje kariéru. Dôvod vystrašil aj tých najväčších odvážlivcov. Diagnostikovali mu rakovinu kostí.

Začal bojovať

Ani po zistení príčiny zhoršenia zdravotného stavu sa dnes už 24-ročný hráč Philadelphie Flyers nezložil, ale vyhlásil zákernej chorobe boj. Okamžite podstúpil liečbu a bol plne podporovaný klubom a spoluhráčmi. Veď práve počas náročného boja mu vedenie klubu NHL ponúklo nový trojročný kontrakt na 9 miliónov dolárov!

Zazvonil zvonec…

Ako to býva v tej rozprávke, aj Oskar sa v júli dozvedel nádhernú správu. Rakovinu porazil. Preto aj pri odchode z nemocnice, kde sa liečil, zazvonil na zvonec, čím dal jasne najavo, že nateraz je z najhoršieho vonku. Veď, predtým mal v tele rakovinový nádor, takzvaný Ewingov sarkóm.

„Je to ako keby som naraz oslavoval Vianoce, narodeniny a všetky možné sviatky naraz,“ uviedol šťastný mladík.

Už je späť

Keďže aj zámorská NHL sa kvôli koronavírusu nehrala a táto sezóna práve v týchto dňoch finišuje, stalo sa niečo nečakané. Oskar sa nielenže zapojil do tréningu Flyers, ale dnes v noci SEČ dokonca nastúpil na šiesty duel semifinálovej série Východnej konferencie proti New Yorku Islanders! Stalo sa tak to, že po 265 dňoch od diagnostikovania rakoviny znovu hral!

Podpora ako hrom

Rodák zo švédskeho mesta Gävle si zažil perné chvíle, ale od tímu a mesta Philadelphie dostal krásnu podporu, ktorá nebola len ako to je zvykom v amerických filmoch. Všetci mu držali palce a aj v čase pandémie ho držali nad vodou. Práve tým, že mu vedenie Flyers vystavilo novú zmluvu, mal Oskar jasný signál, že to s ním myslia vážne. Ktovie, možno aj to mu pomohlo pri prekonaní ťažkého bojovníka, ktorým rakovina rozhodne je.

Hral viac ako 17 minút

Práve posledný duel bol pre Philadelphiu rozhodujúcim. Veď v sérii s Islanders prehrávali 2:3 na zápasy, ale zrejme aj nasadenie Oskara dodalo mužstvu krídla. Napriek tomu, že v súboji prehrávali 2:3 aj 3:4, dokázali doviesť duel do víťazného konca 5:4 a vyrovnali stav celej série na 3:3. O postupujúcom do konferenčného finále sa tak rozhodne v poslednom siedmom zápase. Lindblom v tom duele hral 17 minút a 30 sekúnd.

„Celú sezónu sa ním inšpirujeme a to, že sa vrátil do zostavy nám dodalo veľa energie. Je neskutočné, čím si musel prejsť,“ povedal na Švédovu adresu gólman Flyers Carter Hart.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM