han Zo zahraničia

Čoskoro oznámia koniec: Po 25 rokoch opúšťa ruský trh aj tento GIGANT!

Po viacerých známych západných značkách v oblasti gastronómie a maloobchodu oznámil odchod z ruského trhu najnovšie hotelový gigant, reťazec Marriott International.

Ilustračný obrázok k článku Čoskoro oznámia koniec: Po 25 rokoch opúšťa ruský trh aj tento GIGANT!
Zdroj: unsplash.com

Ako uviedol koncom tohto týždňa, ruský trh opúšťa po 25 rokoch, keďže západné sankcie mu neumožňujú na ňom ďalej pôsobiť. TASR o tom informuje na základe správ spoločnosti BBC a agentúry Reuters.

Je koniec

Ešte v marci hotelová sieť uviedla, že zatvorí svoju kanceláriu v Moskve a pozastavuje otváranie nových hotelov v Rusku, ako aj investícií v tejto krajine. Reagovala tak na inváziu Ruska na Ukrajinu a výzvy na ukončenie pôsobenia v štáte, ktorý na Ukrajinu zaútočil.

Avšak 22 hotelov Marriott International spravovaných tretími stranami zostalo otvorených. Teraz reťazec oznámil, že „dospel k názoru, že nové sankcie USA, Británie a Európskej únie znemožňujú spoločnosti Marriott pokračovať v prevádzkovaní alebo franšízovaní hotelov v Rusku“.

Marriott International sa tak pripojil k ďalším veľkým americkým značkám, ktoré v poslednom období opustili ruský trh. Medzi najznámejšie patria kaviarenský reťazec Starbucks a najmä sieť rýchleho občerstvenia McDonald's, ktorá otvorila v Moskve svoju prevádzku už v roku 1990.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM