han Zo zahraničia

Slovák bojujúci za Rusko? Ukrajinci v tom majú JASNO! Ako dôkaz zverejnili FOTKY!

Už viac ako sto dní trvá vojnový konflikt na Ukrajine, ktorý rozpútalo Rusko. Práve po boku agresora má bojovať slovenský občan. Ak sa to potvrdí, hrozí mu niekoľkoročný pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Slovák bojujúci za Rusko? Ukrajinci v tom majú JASNO! Ako dôkaz zverejnili FOTKY!
3
Galéria

O tom, že za Rusko bojuje Slovák, informuje ukrajinský blog MilitaryLand.net. na Twitteri. Obsah spomínaného účtu je naplnený prevažne správami z vojny.

Majú aj fotky

Spomínaný profil na sociálnej sieti dokonca priniesol aj fotografie, na ktorých je muž so šiltovkou, na ktorej má slovenskú vlajku. „Dobrovoľník zo Slovenska v Mariopole bojujúci po boku ruských ozbrojených síl," uvádza sa na Twitteri.

Konflikt na Ukrajine je nielen o vojne, ale polarizuje aj slovenskú spoločnosť. Kým niektorí ruskú agresiu schvaľujú, iní sú zásadne proti tomu, aby sa to riešilo vojnou. Keďže sa však jedná o cudzie štáty, každý jeden Slovák, ktorému nie je udelená „výnimka“, riskuje svojou pomocou niektorej z armád, poby za mrežami.

Ako uvádza web tvnoviny.sk, ak sa preukáže, že ide o slovenského občana, tak mu za službu v cudzom vojsku bez povolenia hrozí niekoľkoročné väzenie.

Nemá výnimku

„Kto sa počas vojny na území iného štátu aktívne podieľa na bojovej činnosti organizovanej ozbrojenej skupiny, potrestá sa odňatím slobody na dva roky až osem rokov,“ uvádza sa v zákone. Portál dokonca zistil, že prezidentku Zuzanu Čaputovú nepožiadal nikto o povolenie a ani nemá na stole oficiálnu žiadosť z ukrajinského alebo ruského ministerstva.

Ďalšie aktuálne témy

Za Rusko má údajne bojovať Slovák
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM