Zo Slovenska

Cyklista zachránil JELEŇA: Bezmocné zviera malo okolo hlavy omotaný špagát, VIDEO

Cyklista v lese náhodou zahliadol ležiace zviera. Vytušil, že niečo nebude v poriadku. Vtedy sa začala záchranná akcia.

Ilustračný obrázok k článku Cyklista zachránil JELEŇA: Bezmocné zviera malo okolo hlavy omotaný špagát, VIDEO
Zdroj: Miro Šimon

Miroslav Šimon sa v piatok po práci vybral na cykloturistiku do lesa za katastrom obce Príbelce v okrese Veľký Krtíš. To ešte nevedel, že ho čaká neuveriteľná záchranná akcia.

„Mal som nejaké tri hodinky, kým sa začalo stmievať, bolo fajné počasie. Asi po 8 kilometroch jazdy po prírode som si spravil skratku cez les a dorazil som k potoku, cez ktorý som sa za zvýšenú hladinu nevedel dostať. Tak som hľadal miesto, kde to bude možné. Prešiel som a v tom som uvidel ležať jeleňa,“ začína svoje rozprávanie Miro.

Prečítajte si tiež

Bez pomoci by neprežil

Najskôr si myslel, že zviera len oddychuje a že ho ešte nezbadalo. Pre istotu zapískal a trochu zakričal. Jeleň sa však nepohol. Vedel, že je zle.

„Keď som dorazil k nemu, videl som, že má okolo parožia totálne namotaný polypropylénový špagát používaný hlavne v poľnohospodár­stve, do ktorého sa zamotal a koniec špagátu bol priviazaný alebo zaseknutý o spílený peň stromu. Dodnes neviem, že či to bola pasca pytliaka na ulovenie vysokej zveri touto metódou alebo iba čistá náhoda,“ zamýšľa sa.

Zvieraťa mu bolo ľúto. Rozhodol sa, že mu musí pomôcť. Myslieť na možné nebezpečenstvo nebol čas. „Horšie bolo, že som mal pri sebe iba zapaľovač, tak som to celé musel vyriešiť zapaľovačom, keďže nôž ostal doma v druhom ruksaku,“ pokračuje cyklista.

Jeleňa zachránil

Miro robil, čo mohol, aby zvieraťu pomohol. Po pár minútach sa mu to podarilo a jeleň sa opäť postavil na nohy.

„Po vyslobodení jeleň trosku zaručal a hodil sa rovno do potoka úplne vysilený, kde sa rovno aj napil. Tipujem, že bol v pasci asi dva, možno tri dni. Po tomto čine som svoju vychádzku dokončil 17 kilometrami a dorazil domov celkom šťastný a s dobrým pocitom v duši. Predsa som zachránil život a je to super pocit,“ dodal pre Dnes24 Miroslav.

Záchrannú akciu si Miro nahral. VIDEO nájdete pod článkom!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Miro Šimon
Zdroj: YouTube.com/Miroslav Šimon
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM