Monika Hanigovská Magazín

Dámske plavky predvádza MUŽ: Nenahradíte nás, odkazujú zákazníčky známej značke, FOTO

Obľúbená značka postavila do pozoru nejednu ženu. Adidas totiž uverejnil plavky, ktoré strihovo sedia do dámskej kolekcie. No prezentuje ich mladík.

Ilustračný obrázok k článku Dámske plavky predvádza MUŽ: Nenahradíte nás, odkazujú zákazníčky známej značke, FOTO
Zdroj: adidas.com

Nové jednodielne plavky vyvolali na internete veľkú vlnu kontroverzie a nevôle. Športová značka Adidas vytvorila kolekciu s názvom Pride 2023. Tú na seba obliekol mužský model. Informuje o tom Independent.

„Majú podporiť spojenectvo a slobodu prejavu bez zaujatosti vo všetkých oblastiach športu a kultúry,“ ohlasuje Adidas. Dvorný dizajnér tejto kolekcie, Rich Mnisih zase tvrdí, že jeho práca je „symbolom sebaprijatia a presadzovania LGBTQ+.“

Vymazanie žien?

No niektoré ženy vnímajú kolekciu inak. „Nechápem, prečo si toto firmy dobrovoľne robia. Mohli aspoň povedať, že kúsok je „unisex“, ale neurobili to, pretože ide o vymazanie žien. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sotva vidíme, že to ide iným smerom?,“ pýta sa verejne na Twitteri Riley Gainesová, bývalá športovkyňa Národnej kolegiálnej atletickej asociácie (NCAA) v plávaní.

„Nás ženy nevymažete!!! Prestaňte sa nás snažiť nahradiť mužskými modelmi!!! Tvrdo sme bojovali, aby o nás bolo počuť. Prestaňte sa nás znova pokúšať vymazať!,“ reagovala na novinku z dielne Adidas iná žena na tamojšej sociálnej sieti.

Článok pokračuje pod videom.

A negatívnych prezencií pribúda: „Prosím, prestaňte urážať biologické ženy tým, že muži budú nosiť ženské oblečenie,“ píše ďalšia žena. No našli sa aj také zákazníčky, ktoré v tom vidia zmysel: „Existujú aj trans ľudia! Tiež nakupujú,“ odkázala im na sociálnej sieti.

Bojkot

Iní zákazníci vyzývajú k bojkotu známej značky. No Adidas a jej dizajnér sa pridŕžajú prvotnej myšlienky: Plavky majú byť veľkou oslavou sebavyjadrenia v športe. „Tá sa odráža v rozmanitom rade modelov, ktoré oživujú ducha tejto kolekcie,“ uviedla na záver spoločnosť.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM