Aktualizované red . Zo Slovenska

Dedoles hromadne PREPÚŠŤA zamestnancov: Máme PROBLÉMY s platením faktúr

Firma už vlani naznačovala, že nie všetko jej vychádza ideálne, napriek tomu ale avizovala ďalšiu expanziu.

Ilustračný obrázok k článku Dedoles hromadne PREPÚŠŤA zamestnancov: Máme PROBLÉMY s platením faktúr
5
Galéria

Veselé ponožky Dedoles pozná snáď každé slovenské dieťa. Veľkú pozornosť na seba značka strhla najmä v roku 2020, kedy do sveta vypustila virálnu reklamu s tancujúcimi a spievajúcimi škrečkami. Vďaka tejto reklame prudko stúpli tržby spoločnosti a začala prirodzene naberať aj nových zamestnancov.

Hromadné prepúšťanie

Teraz ale spoločnosť prekvapuje. Podľa informácií INDEXU má Dedoles vážne problémy s platením faktúr a v uplynulých dňoch prepustila už 200 zamestnancov.

Firma už vlani naznačovala, že nie všetko jej vychádza ideálne, napriek tomu ale avizovala ďalšiu expanziu.

„Rovnako, ako väčšina hráčov v našom segmente, v súčasnosti čelíme viacerým výzvam na trhu, ktorými sú v prvom rade vojna za našimi hranicami a stúpajúca inflácia. Toto spôsobilo pokles ekonomiky a pochopiteľne aj zmenu spotrebiteľského správania. Naše investície (v roku 2021 sme výrazne investovali do infraštruktúry, skladového vybavenia a technológií, IT systémov, či budovania značky) a nákupy tovaru však boli nastavené na vyšší rast a dopyt, čo ale vzhľadom na súčasnú situáciu nemôžeme zrejme ani v tomto roku očakávať, aj napriek tomu, že po pandémii sme si mysleli, že sa situácia upokojí,“ uviedla pre Dnes24.sk PR manažérka spoločnosti Jana Galera Matúšová.

Dočasný stav

Správanie zákazníkov sa po pandémii, po ktorej svet šokovala vojna na Ukrajine a s ňou spojená neistota a zdražovanie, zmenilo a firma teraz zaznamenáva pokles predajov, a teda aj problémy so splácaním faktúr. „Súčasný stav tak spôsobil spomalenie dynamiky našich predajov, čo súvisí aj s optimalizáciou našich procesov a aktivít, keďže nie všetky je možné v takejto situácii realizovať, na druhej strane sú ale činnosti, ktoré potrebujeme interne posilniť. Veríme, že ide len o dočasný stav, a trh, geopolitická situácia, ako aj sentiment spotrebiteľov, sa stabilizuje a my budeme môcť v raste pokračovať,“ vysvetľuje PR manažérka.

So všetkými dotknutými stranami intenzívne komunikujú a ako dodala Matúšová, už začiatkom roka spustili proces rokovaní s potenciálnymi investormi, ktorí by firme mali pomôcť v ďalšom raste.

Pomoc Ukrajine

Dedoles sa ale aj napriek problémom snaží pomáhať ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou a hľadajú v krajinách, v ktorých pôsobí, dočasný domov. „Sme v kontakte s rôznymi organizáciami a od začiatku sme mali informácie, že títo ľudia, čo sa týka oblečenia, najviac potrebujú práve ponožky a spodnú bielizeň, čo sú naše základné produkty. Preto sme neváhali a ihneď sme začali s pomocou. Len za marec sme darovali 55-tisíc kúskov oblečenia a, samozrejme, pomáhať budeme dovtedy, dokedy to bude potrebné,“ uviedla Matúšová.

V týchto dňoch sa do pomoci zapájajú aj zákazníci, ktorí zároveň môžu Dedoles dať aj tipy, kam by ich pomoc mala putovať. Firma sa následne s danými rodinami a organizáciami skontaktujeme a pomoc sprocesuje.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM