TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Doručovacia spoločnosť z Ukrajiny prichádza na Slovensko

Ukrajinská doručovacia spoločnosť rýchlo dobýja európsky trh. Najnovšie prichádza aj na Slovensko. Aké sú jej plány?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Doručovacia spoločnosť z Ukrajiny prichádza na Slovensko
Zdroj: Instagram.com/Novaposhta.official

„Európska expanzia Nova Post napreduje. Čoskoro otvorí pobočku v novej krajine,“ píše portál 24tv.ua. Ide o ukrajinskú spoločnosť, ktorá však postupne nadobudla medzinárodný význam. Tou novou krajinou, kde sa chystá otvoriť pobočku, je susedné Slovensko.

„Prvá pobočka, ktorú otvoria v Bratislave, začne fungovať v októbri a bude otvorená od pondelka do soboty,“ informuje 24tv.ua.

Nielen Slovensko

Ako uviedla samotná spoločnosť, od októbra tak budú môcť Ukrajinci jednoducho a rýchlo posielať dokumenty a balíky s hmotnosťou do 100 kilogramov svojim príbuzným na Slovensko a naopak.

„V budúcnosti plánujú zaviesť možnosť doručenia zásielok do domácnosti a privolanie kuriéra na akúkoľvek adresu pre odoslanie zásielky,“ píšu ďalej Ukrajinci.

Medzi krajinami, kde by sa mali objaviť pobočky Nova Post do konca roka 2023, sú okrem Slovenska aj Maďarsko, Estónsko a Lotyšsko.

Čo ďalej?

Spoločnosť sa rozhodla expandovať po vypuknutí vojny do krajín s početnou ukrajinskou menšinou. Aj keď to spoločnosť nepotvrdila, je možné, že v budúcnosti nebudú jej očakávanými klientmi len Ukrajinci a nebude tak len pomyselným mostom medzi Slovenskom a Ukrajinou.

V Česku napríklad už doručuje zásielky z celého sveta a českým firmám tiež ponúka možnosti pri vstupe na ukrajinský spotrebiteľský trh.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM