Aktualizované Správy Zo zahraničia

Desivé ráno blízko poľských hraníc: Rusi zasiahli budovu neďaleko letiska v Ľvove, VIDEO

Z mesta na západe Ukrajiny boli hlásené viaceré explózie. Sociálnymi sieťami sa šíria hrozivé zábery.

Ilustračný obrázok k článku Desivé ráno blízko poľských hraníc: Rusi zasiahli budovu neďaleko letiska v Ľvove, VIDEO
Zdroj: TASR/AP

AKTUALIZOVANÉ: Starosta mesta Ľvov Andrij Sadovyj na svojom účte v aplikácii Telegram v piatok ráno napísal, že rakety vypálené ruskou armádou nezasiali priamo tamojšie medzinárodné letisko, ako sa pôvodne predpokladalo, ale neďalekú budovu, kde sa opravovali lietadlá. TASR o tom informuje na základe správ staníc BBC a Sky News a agentúry AFP. Sadovyj spresnil, že budovu zasiahlo niekoľko rakiet a zničilo ju. Hlásené neboli nijaké obete, keďže práce v továrni boli prerušené ešte pred ostreľovaním.

Obyvatelia mesta Ľvov na západe Ukrajiny hlásia, že miestne medzinárodné letisko zasiahla raketa vypálená ruskými vojenskými silami, informoval v piatok ráno britský denník The Guardian.

Z tohto mesta, ktoré leží neďaleko poľských hraníc, boli hlásené v piatok ráno viaceré výbuchy. Videá zdieľané na sociálnych médiách údajne zachytávajú, ako z medzinárodného letiska v Ľvove stúpa dym, píše The Guardian.

Podľa televízie Ukrajina-24 bolo v Ľvove skoro ráno počuť najmenej tri explózie. Stanica zároveň zverejnila krátky videozáznam, na ktorom vidieť stúpajúci prachový oblak.

Novinár britskej verejnoprávnej stanice BBC James Reynolds na Twitteri zdieľal svoju fotku dymového oblaku, ktorý sa podľa neho šíri z oblasti, v ktorej sa nachádza letisko.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM