han Krimi

Do kamióna v Rimavskej Sobote udrel BLESK! Pozrite sa, aké škody narobil, VIDEO

Včera mali hasiči plné ruky práce. Do odstaveného nákladného auta totiž v Rimavskej Soboty udrel blesk.

Ilustračný obrázok k článku Do kamióna v Rimavskej Sobote udrel BLESK! Pozrite sa, aké škody narobil, VIDEO
Zdroj: www.rimava.sk

Horí náves kamióna, na mieste udalosti zasahujú šiesti hasiči. Informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

„Náves stojí medzi dvoma ďalšími návesmi a má naložené prázdne hliníkové tuby. Na mieste je polícia,“ pripomenuli hasiči.

Ako sa to stalo?

Ako informuje portál Rimava.sk, do návesu zrejme udrel blesk, čo potvrdili pre web aj svedkovia, ktorí sa nachádzali v blízkosti miesta. „Podľa nich bolo počas búrky počuť silnú ranu a následne sa náves vznietil,“ uvádza portál.

Verziu s bleskom podporuje aj portál o počasí imeteo.sk: „Počas soboty bolo počasie mimoriadne premenlivé a vytvárali sa početné prehánky a búrky, ktoré sa dnes vyskytli na mnohých miestach nášho územia. Detekcia bleskov počas dnešného dňa na našom území zaznamenala celkovo 538 bleskových úderov.“

Práve na území Rimavskej Soboty udrelo v sobotu najviac bleskov. „Takmer väčšina z nich udrela na juhu stredného Slovenska v okresoch Lučenec, Poltár a Rimavská Sobota, kde sa počet bleskov odhaduje na 2 údery na km2,“ dodáva imeteo.sk.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM