Magazín

Do ulíc sa vrátil ŽIVOT. Slováci si vychutnávali otvorené terasy, FOTO

Od pondelka sa za splnenia istých podmienok opäť otvorili vonkajšie terasy prevádzok. Slovákov to okamžite vylákalo von.

Ilustračný obrázok k článku Do ulíc sa vrátil ŽIVOT. Slováci si vychutnávali otvorené terasy, FOTO
65
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Po dlhých mesiacoch si od dnešného môžete opäť vychutnať kávičku či obľúbené nápoje na terasách podnikov. Keď počasie je stále prívetivejšie, dnešný deň D vylákal do ulíc množstvo Slovákov.

„Primárne sme piváreň, tak som si istý, že najviac pôjde pivo. Taktiež dúfam, že zabrať dostane poriadne aj kuchyňa. Poctivé jedlo a poctivé pivo, to je väčšia lovestory ako Titanic s DiCapriom,“ s úsmevom pre Dnes24.sk skonštatoval Tomáš, majiteľ pivárne Beer Time v Nitre.

Od pondelka (26. 4.) sa za splnenia istých podmienok povoľuje otváranie vonkajších terás prevádzok. Pri vstupe sa ale nezabudnite preukázať negatívnym testom, nie starším ako sedem dní.

S rúškom pri stole

Povinne musíme mať prekryté aj dýchacie cesty. Rúško či respirátor si môžeme zložiť len na čas nevyhnutný na konzumáciu.

V exteriérovej časti prevádzky je konzumácia povolená len posediačky, pričom medzi stolmi musia byť rozstupy minimálne dva metre. Vo vyhláške hlavného hygienika nie je upravený počet a zloženie osôb, ktoré môžu spolu za jedným stolom sedieť.

Naďalej platí zákaz konzumovať jedlá a nápoje v interiéri.

Uvoľňovanie opatrení

Okrem terás sa dnes otvorili aj fitnescentrá. Maximálna povolená kapacita je pritom šesť zákazníkov. Pri vstupe do fitnescentra sa musíme preukázať negatívnym výsledkom testu nie starším ako sedem dní. Pri športovej činnosti rúško či respirátor mať nemusíme. Prevádzka šatní a spŕch bude možná za dodržiavania základných hygienických pravidiel (vetranie, dezinfekcia, rozstupy a podobne).

O ďalšom uvoľňovaní opatrení sa dočítate TU. Zákaz vychádzania platí aj naďalej.

Informácie k uvoľňovaniu opatrení:

OBRAZOM: Otvorené terasy podnikov vylákali do ulíc húfy ľudí
65
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM