ELA Správy Zo Slovenska

Dolinková hodnotí 100 dní: Viac študentov, peňazí do zdravotníctva a pomoc Ukrajine

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) považuje za najdôležitejšie v činnosti ministerstva počas prvých 100 dní vlády zvýšenie rozpočtu pre sektor, kroky v optimalizácii siete nemocníc či finančnú podporu slovenských nemocníc.

Ilustračný obrázok k článku Dolinková hodnotí 100 dní: Viac študentov, peňazí do zdravotníctva a pomoc Ukrajine
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Akých bolo 100 dní vlády na ministerstve zdravotníctva? Za najdôležitejšie v činnosti ministerstva počas uplynulých 100 dní ministerka Zuzana Dolinková (Hlas-SD) považuje to, že napriek nepriaznivému stavu verejných financií sa na tento rok podarilo zabezpečiť o 955 miliónov eur viac oproti rozpočtu roku 2023 a celkovo tak do zdravotníctva poputuje 7,97 miliardy eur.

Rezort poukázal aj na vyčlenenie 604-tisíc eur na modernizáciu Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici či presun približne 16,5 milióna eur na investície do 12 slovenských nemocníc.

Ministerstvo tiež vyzdvihlo svoje kroky v optimalizácii siete nemocníc. „Zaradili sme všetky nemocnice do siete v zmysle zákona a z dôvodu nečinnosti predchádzajúcej vlády sme museli odsunúť platnosť čakacích lehôt na výkony. Zároveň sme naštartovali procesy v súvislosti s implementáciou čakacích lehôt,“ priblížilo.

Dodalo, že tiež zastavilo rušenie pôrodníc, kým nebude dobudovaná minimálna sieť záchrannej zdravotnej služby a vyriešené prevozy pacientov.

Ministerka tiež považuje za významné zvýšenie počtu študentov na slovenských lekárskych fakultách či pomoc Ukrajine v podobe darovania 24 kusov sanitiek.

Podotkla, že rezort tiež v súvislosti výstavbou novej nemocnice v Martine navrhol tzv. akčné kroky na urýchlenie realizácie projektu, ktorý aktuálne mešká.

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM