han Zo Slovenska

Dostali ste vakcínu v zahraničí? DOOČKOVAŤ sa už bude možné aj na Slovensku!

Konečne sa pohli ľady! Reč je o tých Slovákoch, ktorí si nechali pichnúť vakcínu mimo našej krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Dostali ste vakcínu v zahraničí? DOOČKOVAŤ sa už bude možné aj na Slovensku!
Zdroj: unsplash.com

Všetci tí, ktorí sa podujali k očkovaniu v zahraničí, budú môcť ísť od pondelka (9. 2.) bez registrácie na druhú alebo posilňujúcu vakcínu už aj na Slovensku. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na Facebooku.

„Vyriešili sme zapisovanie očkovania zo zahraničia u ľudí, ktorí požadujú doočkovanie na Slovensku,“ uvádza NCZI na sociálnej sieti.

O čo presne ide?

Ak ste sa nechali zaočkovať mimo Slovenska, o druhú či tretiu dávku môžete už požiadať aj doma. A čo je hlavné, stačí vám k tomu len jeden krok. „Bez registrácie prídete s čestným vyhlásením a potvrdením o očkovaní do vakcinačného centra alebo ambulancie lekára. Tu vás zaočkujú druhou alebo treťou dávkou a zapíšu to do systému,“ píše NCZI.

Dostanete aj potvrdenie. „Následne si požiadate o Digitálny Covid preukaz EU, v ktorom budete mať zapísanú práve podanú dávku,“ uzavrelo NCZI.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM