Ľubomír Hudačko Šport

Dotkne sa futbalových bohov! Veľký talent z Prešova prestupuje do Manchestru United

Futbalový brankár Alex Fojtíček, ktorý vyrastal v Tatrane Prešov, mieri do slávneho tímu Manchester United. Stal sa tak prvým Slovákom v tomto klube.

Ilustračný obrázok k článku Dotkne sa futbalových bohov! Veľký talent z Prešova prestupuje do Manchestru United
Zdroj: internet

Slovenský futbalový mládežnícky reprezentant do 17 rokov Alex Fojtíček prestúpil z Tatrana Prešov do slávneho anglického tímu Manchester United a stal sa prvým Slovákom v drese tímu červených diablov. Informáciu sprostredkovala klubová webstránka Tatrana Prešov.

„Myslím si, že možnosť napredovania hráča či už po výkonnostnej alebo osobnostnej stránke bude pre Alexa na najbližšie obdobie vynikajúco zabezpečená. Dennodenný špecializovaný tréningový proces ako aj zdieľanie spoločných priestorov klubu s profesionálmi ako je Zlatan Ibrahimovič, David De Gea, Wayne Rooney, Paul Pogba alebo tréner José Mourinho budú obrovským prínosom pre Alexovu športovú kariéru. Alex bude pôsobiť v tíme do 18 rokov,“ uviedol podľa webu prešovského klubu 1fctatran.sk v tlačovej správe hráčov agent Svetozár Pavlovič.

Z nenápadnej pozvánky na aprílový tréningový kemp sa tak stáva reálny prestup.* „Transfer sme pripravovali viac ako 8 mesiacov, z toho posledné 3 týždne veľmi intenzívne. Alex bude pôsobiť v tíme do 18 rokov,“* dodal Pavlovič.

PREČÍTAJTE SI AJ: FOTO: Dve desatiny bodu za medailou. Strelec Tužinský bol v Riu blízko úspechu

Zdroj: presov.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM