Zo zahraničia

EXTRÉMNE nebezpečná internetová výzva! Tínedžer zjedol JEDINÝ čips, o pár hodín ZOMREL

Nová výzva, ktorá sa šíri internetom, mala o život pripraviť iba 14-ročného chlapca.

Ilustračný obrázok k článku EXTRÉMNE nebezpečná internetová výzva! Tínedžer zjedol JEDINÝ čips, o pár hodín ZOMREL
Zdroj: gofundme.com , Pexels.com

Internetom sa aktuálne šíri ďalšia nebezpečná zábavka. Reč je o tzv. One Chip Challenge. Ide o výzvu, ktorá spočíva v tom, že odvážlivec zje extrémne pálivý lupienok. Následne musí vydržať čo najdlhšie bez toho, aby štipľavý čips zajedol alebo zapil.

Nový internetový výstrelok nedávno spôsobil obrovskú tragédiu. Niekoľko hodín po absolvovaní One Chip Challenge mal v USA zomrieť iba 14-ročný Harris Wolobah. Upozornil na to portál cbsnews.com.

Odpadol, domov sa už nevrátil

Minulý týždeň Harrisovej mame zavolala školská zdravotná sestra, že jej syn omdlel po tom, čo zjedol extrémne štipľavý čips, ktorý mu dal kamarát. Opýtala sa ho, čo to bolo za lupienok a on jej mal ukázať na škatuľku s označením „Carolina Reaper“ a „Naga Viper Pepper“.

Harris neskôr doma opäť odpadol, a tak ho okamžite zobrali na pohotovosť. Domov sa už nikdy nevrátil.

Vravia, že bol úplne zdravý

„Dúfam, modlím sa k Bohu, aby si žiadni rodičia nemuseli prejsť tým, čím si teraz prechádzam ja. Nechcem nikoho vidieť trpieť tak, ako trpím ja,“ povedala nešťastná matka nedávno zosnulého tínedžera.

Presnú príčinu smrti má určiť súdny lekár, no rodina je presvedčená, že za skon ich syna môže práve pálivá výzva. Tvrdia, že ich syn bol zdravý basketbalista, ktorý bol navyše úplne bez alergií.

Založili zbierku

Konzumácia tohto druhu čipsov podľa National Capital Poison Center spôsobuje pálenie v ústach a v hrdle, ale „môže tiež viesť k vážnejším zdravotným problémom vrátane srdcového infarktu a poškodenia pažeráka.“

Príbuzní založili verejnú zbierku na uhradenie nákladov na pohreb mladého tínedžera. Cieľom bolo vyzbierať 30-tisíc dolárov (28-tisíc eur), no už po desiatich dňoch sa cieľ podarilo prekročiť a vyzbieraná suma sa blíži k hranici 40-tisíc dolárov (vyše 37-tisíc eur).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM