Zo zahraničia

Mestom sa už týždne ozýva záhadné volanie o POMOC: Polícia je úplne BEZMOCNÁ

Už viac ako mesiac ľudia počúvajú ženské volania o pomoc. Polícia si nevie rady. Hliadkuje v uliciach, no stále na nič neprišla.

Ilustračný obrázok k článku Mestom sa už týždne ozýva záhadné volanie o POMOC: Polícia je úplne BEZMOCNÁ
Zdroj: TASR/DPA , Pexels.com

V nemeckom meste Zwickau riešia veľkú záhadu. Už niekoľko týždňov miestni obyvatelia polícii hromadne hlásia opakujúce sa ženské volania o pomoc. Nikto nevie, čo sa to deje a bezmocná je aj polícia. Upozornil na to nemecký denník Bild.

Polícia je bezradná

30-ročný Nick Thielscher a jeho štyria susedia začuli prvé volanie o pomoc už 8. augusta. Neváhali a okamžite zalarmovali políciu. „Bol to ženský hlas,“ povedal Nick s tým, že krik sa ozýva čoraz častejšie: „Niekedy je to len dlhý výkrik o pomoc, niekedy je počuť len áááách.“ Svedkovia už počuli aj výkrik „Pomoc, lekár!“

Polícia v spolupráci s hasičmi prehľadala okolie, no nič neobjavila. Od 8. augusta už absolvovali niekoľko pátracích akcií. Výkriky dokonca počuli aj zasahujúce hliadky. „Zdroj sa im nikdy nepodarilo nájsť. Nie je tam ani nejaký časový vzorec, kedy sa výkriky ozývajú. Niekedy počuť volanie cez deň, inokedy večer,“ povedala pre Bild policajná hovorkyňa Christina Friedrich.

Neúspešné pátranie

Policajti už niekoľko týždňov vykonávajú aj častejšie obchôdzky. Často aj vysedávajú na rohu ulice v aute s vypnutým motorom, aby lepšie počuli zdroj kriku.

Už dvakrát si mysleli, že našli ten správny byt. 9. augusta vošli do podozrivého bytu, no ten bol úplne prázdny.

„Istá žena si bola 22. augusta úplne istá, že jej sused volá z vedľajšieho bytu o pomoc. Hasiči tam vyliezli pomocou rebríka. Nikto nebol doma,“ rozpráva policajná hovorkyňa o ďalšej akcii, ktorá skončila neúspechom.

Prípad na internete vyvolal vášnivú diskusiu. Niektorí si myslia, že niekto iba púšťa nahrávku, ďalší predpokladajú výkriky duševne chorého človeka a iní hovoria o osobe, ktorej môže hroziť vážne nebezpečenstvo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM