Správy Zo zahraničia

Facebook natvrdo STOPOL vplyvnú dezinformačnú skupinu: Šéfoval jej Kennedyho synovec!

Skupina na sociálnej sieti dlhodobo bojovala proti očkovaniu a zaoberala sa pandémiou COVID-19. Na jej čele stál známy Američan.

Ilustračný obrázok k článku Facebook natvrdo STOPOL vplyvnú dezinformačnú skupinu: Šéfoval jej Kennedyho synovec!
Zdroj: Twitter.com/Presidential Wisdom , pixabay.com

Sociálna sieť Facebook zablokovala jednu z najvplyvnejších amerických skupín, ktoré na internete bojujú proti očkovaniu a šíria dezinformácie o ochorení COVID-19. V noci na piatok to oznámila spoločnosť Meta, ktorá Facebook vlastní. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Opakované porušenie pravidiel

Skupina Obrana zdravia detí (Children's Health Defense – CHD) Metu okamžite obvinila z porušovania práva na slobodu prejavu.

„Facebook sa správa ako zástupca federálnej vlády pri umlčiavaní kritiky jej drakonických opatrení,“ uviedol Robert Kennedy mladší, zakladateľ CHD a zároveň synovec amerického exprezidenta Johna F. Kennedyho.

Hovorca Mety Aaron Simpson spresnil, že skupina CHD bola na Facebooku aj Instagrame zablokovaná ešte v stredu, keďže niekoľkokrát porušila pravidlá Mety o šírení dezinformácií.

Žaloba

Skupina CHD tvrdí, že ju na sociálnych sieťach sledujú stovky tisíc ľudí, pričom zákaz od Mety bol pre ňu údajne „prekvapením“.

Vyhlasuje tiež, že zablokovanie by mohlo súvisieť so žalobou, ktorú CHD podala na Metu za údajné porušovanie práva na slobodu prejavu. Meta sa totiž podľa CHD pri svojich rozhodnutiach o tom, ktoré informácie o covide sú vedecky podložené, spoliehala na údaje od amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM