Zo zahraničia

Facebook pre obavy z koronavírusu zatvára svoje pracovisko!

Zamestnanec spoločnosti, ktorému diagnostikovali koronavírus, navštívil londýnske kancelárie.

Ilustračný obrázok k článku Facebook pre obavy z koronavírusu zatvára svoje pracovisko!
23
Galéria

Americký technologický gigant Facebook v piatok oznámil, že zatvára svoje pracovisko v Londýne až do pondelka 9. marca.

Kontakt s nakazeným

Dôvodom je „hĺbkové čistenie“ priestorov po tom, čo zamestnancovi zo Singapuru na návšteve v londýnskom sídle spoločnosti diagnostikovali nákazu koronavírusom. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

„Zamestnanec pôsobiaci na našom pracovisku v Singapure, ktorému diagnostikovali ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom, navštívil naše londýnske kancelárie v dňoch 24. – 26. februára 2020,“ napísala spoločnosť Facebook vo vyhlásení.

„Preto do pondelka zatvárame naše londýnske kancelárie, aby sme ich hĺbkovo vyčistili, a zamestnanci dovtedy pracujú z domu,“ dodala firma.

Spoločnosť Facebook napísala, že sa kontaktuje s jednotlivými ľuďmi, ktorí prišli do priameho styku s nakazenou osobou, a požiadala ich o dobrovoľnú samoizoláciu a o sledovanie prípadných príznakov.

Koronavírusom sa podľa údajov agentúry AFP nakazilo vyše 100-tisíc ľudí v 91 krajinách sveta a zomrelo ich viac ako 3 400.

V Británii zaznamenali celkovo 163 ľudí s pozitívnym výsledkom testov a jedno úmrtie, oznámili v piatok britské zdravotnícke úrady.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM