Monika Hanigovská Krimi

Falošní technici okrádajú Slovákov cez počítač: Oberajú ich ľahko o tisíce eur!

Nemuseli s nimi byť a predsa ich obrali o nemalé peniaze! Neurobte tú istú chybu!

Ilustračný obrázok k článku Falošní technici okrádajú Slovákov cez počítač: Oberajú ich ľahko o tisíce eur!
Zdroj: pixabay.com

Muži zákona začali upozorňovať na reálne prípady ľudí, ktorí sa nechali nachytať podvodníkmi na diaľku. Tí získavajú prístup do ich počítačov a následne svoje obete okrádajú o tisíce eur.

Mal opravovať

„Muž prišiel o 2500 eur tak, že postupoval podľa pokynov podvodníka, ktorý mu na diaľku mal opraviť počítač. Podvodník sledoval, čo muž robí, získal prístup do jeho mailovej schránky a do internet bankingu,“ informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku.

Keď si podvodník pýtal poplatok vo výške 2500 eur, muž mu ho odmietol dať. Napriek tomu sa podvodníkovi podarilo získať túto sumu na viackrát v menších platbách.

Aktuálne zo Slovenska

Viac prípadov

„Iná obeť prišla o takmer 10-tisíc eur, tá s páchateľom telefonovala niekoľko hodín,“ informuje polícia. Podvodník mal nad počítačom kontrolu niekoľko dní.

„Podvodník nahovoril svoju obeť, aby si do počítača nainštaloval program Team viewer a do mobilu Team support, vďaka ktorým ju pripravil o 7 689 eur,“ vyratúva škody polícia v ďalšom prípade.

Polícii nahlásili aj prípad, keď muž s podvodníkom telefonoval niekoľko hodín a následne prišiel o 8-tisíc eur. Ďalší muž neprišiel o značnú hotovosť len preto, lebo nemal skoro nič na účte.

Prečítajte si aj

FALOŠNÝ TECHNIK Z "MICROSOFTU" HO OBRAL O VIAC AKO 18 000 EUR! TOTO SÚ REÁLNE PRÍPADY ĽUDÍ, KTORÍ SA DALI...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, July 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM