han Zo Slovenska

Lengvarský to povedal na rovinu: Antigénové testy už nebudú NIKDY zadarmo!

V stredu po rokovaní vlády objasnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) zásadnú vec, ktorá sa týka antigénových testov na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Lengvarský to povedal na rovinu: Antigénové testy už nebudú NIKDY zadarmo!
Zdroj: Unsplash.com , TASR/Martin Baumann

Antigénové testy na ochorenie COVID-19 nebudú zadarmo už vôbec. Šéf rezortu zdravotníctva avizoval, že v pondelok (12. 7.) by mohli na rokovanie koaličnej rady predložiť finančnú analýzu o vykonávaní antigénových testov za „symbolickú cenu“.

Minister naznačil, že by mohlo ísť o sumu asi desať eur. Takisto však prezradil, že určitý počet PCR testov do mesiaca by však mohli mať ľudia zdarma.

V prípade, že by jeho návrh prešiel, odobriť by ho mohli poslanci Národnej rady SR ešte 22. júla. Pri zhoršení epidemiologickej situácie by sa mohol od nezaočkovaných vyžadovať na viacerých miestach negatívny PCR test.

V pláne je podľa jeho slov monitorovanie hraníc. Na letiskách by sa mohli využívať LAMP testy. V skorom čase by to tak mohlo byť na bratislavskom letisku.

Lengvarský ešte pripomenul, že čoskoro by sa malo očkovať bez pozvánky vo všetkých očkovacích centrách.

Viac článkov o COVID-19

Zmena za pár dní?

Pre portál Dnes24 sa vyjadril pracovník jedného Mobilného odberového miesta (MOM) v Bratislave, ktoré je od 1. júla zatvorené, v tom zmysle, že má informáciu, že sa za antigénové testy platiť nebude. Teraz je však všetko inak.

„Nevieme, čo bude ďalej, pred tým, keď zavreli MOM-ku, sme mali informácie, že by sa antigénové testy mali robiť len v zdravotníckych zariadeniach. A keďže to už nie sú súkromníci, domnievam sa, že by sa platiť nemalo. Teda dúfam,“ uviedol pre náš portál pracovník jedného z odberových miest, ktorý nechcel byť menovaný.

Zdá sa však, že nič nestojí v ceste tomu, aby sme si za každý test na COVID-19 platili.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Niečo viac k tejto téme:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM