han Šport Futbal

Fanúšikovia Slovana nezostali len pri "rasizme": Vulgárne nadávky na adresu Matoviča!

Futbalový zápas Slovana Bratislava s Michalovcami sa zapíše do dejín hneď dvojnásobne. Môžu za to fanúšikovia belasých, ktorí zase raz vyvádzali.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia Slovana nezostali len pri "rasizme": Vulgárne nadávky na adresu Matoviča!
Zdroj: TASR/Dano Veselský , TASR/Martin Baumann

Domáci Bratislavčania síce duel poľahky vyhrali 4:0, no do sveta letela správa o vyčíňaní ich „ultras“ fanúšikov.

Kontroverzný transparent

Môže za to transparent, ktorý sa objavil na tribúne a rozhorčil aj zástupkyňu primátora Bratislavy Luciu Štasselovú. Písali sme o tom TU. „Sedíte na letnej terase, čítate rozhovor s autorkou knihy o prvom transporte židovských dievčat do osvienčimského pekla. Listujete knihu, v ktorej sa hovorí, ako vaši susedia prišli ráno, aby odvliekli dcéru, sestru, nevedno kam. A vzápätí otvoríte denné správy, ktoré prinesú informáciu, že rasisti v Slovane vyvesia na zápase proti Michalovciam toto. A v krajine sa nič nestane,“ uviedla viceprimátorka na svojom facebooku.

Neúctivý postoj

Každý, kto má len trochu zdravého rozumu, musí uznať, že reakcia s takýmto transparentom je totálne „cez čiaru“. Slovanisti nápisom White Lives Matter (Na životoch bielych záleží) dali jasne najavo provokáciu voči iniciatíve Black Lives Matter (Na životoch čiernych záleží), ktorá vznikla v USA po tragickom úmrtí Georgea Floyda. Ten zomrel bol neprimeranom zákroku tamojšej polície.

Prišlo aj na premiéra

To však nebolo jediné, čím sa niektorí priaznivci bratislavského klubu prezentovali. Netrvalo dlho, kým si podali aj Igora Matoviča. Na jeho adresu zaznel skandovaný pokrik: „Matovič je ko… sku…!“ Z pochopiteľných príčin sme vulgarizmy neuviedli v celom znení. Aspoň že tvrdé jadro Slovana bolo počas minúty ticha za zosnulého futbalistu Mariána Čišovského ticho.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM