Politika

Fico ho počúvať nechcel, no má odkaz: PŔŔ, pán Zelenskyj, Slováci nie sú vaši sluhovia!

Zelenskyj sa v príhovore poslancom NR SR poďakoval Slovensku za pomoc. Robert Fico, ktorý zo sály odišiel, mu na oplátku poslal odkaz jemu svojský.

Ilustračný obrázok k článku Fico ho počúvať nechcel, no má odkaz: PŔŔ, pán Zelenskyj, Slováci nie sú vaši sluhovia!
Zdroj: Facebook.com/Robert Fico

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa dnes spojil cez telemost s poslancami Národnej rady (NR) SR. V úvode spojenia ho privítal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a vyjadril podporu Ukrajine.

Príhovor Zelenského

Počas Zelenského príhovoru boli v pléne okrem poslancov aj premiér Eduard Heger (OĽANO) a väčšina jeho kabinetu. Na balkóne rokovacej sály bol prítomný i ukrajinský veľvyslanec Jurij Muška. Na príhovore sa nezúčastnili nezaradení poslanci z mimoparlamentného hnutia Republika, poslanci z ĽSNS a ani členovia Smeru-SD.

Zelenskyj sa v príhovore poslancom NR SR poďakoval Slovensku za pomoc. Kým poslanci OĽANO ocenili príhovor Zelenského, Fico poskytol na sociálnej sieti k príhovoru ukrajinského prezidenta ostré vyjadrenie.

Ficov odkaz

„Tak pŕŕ, pán Zelenskyj, Slováci nie sú vaši sluhovia. My v SMERe nemáme žiadny problém s tým, aby v parlamente vystúpila hlava cudzieho štátu. Sme demokrati a nikoho nepotrebujeme umlčať. Aj preto sme súhlasili s rečou prezidenta Ukrajiny Zelenského. My v SMERe – SD máme problém s tým, čo tento človek hovorí,“ začal hneď zostra líder Smeru.

Ukrajinskému prezidentovi odkázal pár štipľavých viet. „Pán prezident Zelenskyj, čo vidíme na Ukrajine, nás ľudsky bolí. Keby sme boli vo vláde, pomohli by sme každému utečencovi pred vojnou. Ale nie špekulantom na Porsche, ktorí bývajú v najluxusnejších slovenských hoteloch za 400 eur za noc,“ pokračoval Fico.

Povedal tiež, že keby bol vo vláde, neposielal by na Ukrajinu zbrane. „Rusko nie je a nemôže byť náš smrteľný nepriateľ. My nechceme žiadneho nepriateľa,“ dodal. Fico skritizoval aj sankcie v podobe zastavenia dodávok ruského plynu a ropy.

Nezabudol si opäť kopnúť ani do premiéra a prezidentky. „Bohužiaľ, vláda Hegera a prezidentka Čaputová decimujú posledné zvyšky slovenskej suverenity a klesli tak hlboko, že po neoprávnených požiadavkách cudzieho prezidenta mu ešte aj v stoji zatlieskali.“

Celé vyjadrenie poslanca si môžete pozrieť vo videu na konci článku.

Prečítajte si aj

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM