Aktualizované Politika

Fico: Nech Sulík ukáže maturitné vysvedčenie. Máme informácie, že je sfalšované!

Líder opozičnej strany Smer-SD Robert Fico žiada ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) aby predložil maturitné vysvedčenie.

Ilustračný obrázok k článku Fico: Nech Sulík ukáže maturitné vysvedčenie. Máme informácie, že je sfalšované!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

„Máme informácie, že ste sfalšovali maturitné vysvedčenie,“ povedal Fico v rámci rozpravy v pléne Národnej rady (NR) SR počas rokovania o vyslovení nedôvery ministrovi hospodárstva.

Okrem toho žiada Sulíka, aby uviedol, kto sú dvaja ďalší spoluvlastníci ranču v Austrálii, ktorého časť Sulík vlastní. „Predtým, ako budeme pokračovať, chceme vedieť, aký to je ranč, aký je veľký, koľko to stálo. Je neuveriteľné, že používate Slovensko ako nejakú hračku. Keď sa vám tu páči, tak ste tu, a potom chcete zdrhnúť do Austrálie a na nejaké Slovensko sa vykašľať. Žiadam vás o poskytnutie týchto informácií, v opačnom prípade táto schôdza nemá význam,“ dodal Fico.

Aktualizované 12:53 Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podáva trestné oznámenie na lídra opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica pre výroky o kokaíne.

Vyhlásil to v utorok v rozprave k návrhu na jeho odvolanie v pléne parlamentu. Zároveň skonštatoval, že všetky školy vyštudoval poctivo a prisľúbil, že prinesie maturitné vysvedčenie. Dodal tiež, že na ranč si zobral úver a stál ho približne toľko ako lepší bratislavský byt. Dôvody na jeho odvolanie považuje za smiešne.

Do rozpravy sa prihlásili písomne siedmi poslanci. Návrhom na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Sulíkovi odštartovalo plénum NR SR piaty rokovací deň 48. schôdze.

Návrh iniciovali opoziční poslanci zo Smeru-SD. Namietajú napríklad situáciu okolo rastu cien energií, kde Sulík podľa predkladateľov nepredstavil jediné „racionálne“ riešenie. Nezvládol podľa nich ani prípravu a otvorenie slovenského pavilónu na svetovej výstave Expo.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM