Aktualizované Politika

Fico vypovedal na NAKA: K čomu? NIČ vás do toho nie je...,VIDEO

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico prišiel vo štvrtok doobeda do budovy Prezídia Policajného zboru.

Zdroj: TASR

Predseda strany Smer-SD Robert Fico prišiel do budovy Policajného prezídia, kde sídli NAKA, krátko po bývalom šéfovi daňových kriminalistov, ktorý je kľúčovým svedkom vo veľkých policajných kauzách. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

Pravdepodobne prišiel na svedecký výsluch. Fico by zrejme mohol vypovedať k prípadu obvineného exministra hospodárstva Petra Žigu.

„Do toho vás nič nie je,“ odpovedal na otázku, v akej veci prišiel vypovedať. Novinárov vyzval, že užitočnejší budú, ak mu pomôžu nájsť auto.

Aktualizované 13:00 Po odchode z prezídia na sociálnej sieti kritizoval úniky informácií z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) i z vyšetrovacích spisov a poukázal na prítomnosť novinárov na mieste.

„Nie je normálne, aby vo vestibule NAKA stálo stádo novinárov a presne vedeli, kto a kedy príde a v akej veci vypovedať na NAKA. NAKA je, pokiaľ ide o únik informácií, deravá ako ementál a je na čase, aby s tým minister vnútra Mikulec niečo urobil,“ uviedol Fico.

Upozornil na negatívne dôsledky únikov informácií z polície i z vyšetrovacích spisov na priebeh vyšetrovania. Hovorí aj o poškodzovaní práv ľudí, ktorí čelia podozreniam.

„K prebiehajúcim ani plánovaným úkonom informácie nie je možné poskytovať,“ uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Neprehliadnite aj:

Robert Fico vypovedal na Prezídiu Policajného zboru
7
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM