Aktualizované Politika

Ministrovi Krajčímu sa za jeho výkon treba pred ním SKLONIŤ, odkazuje Mičovský

Jedni volajú po odchode Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva, iní ho ospevujú a ďalší sa takticky nevyjadrujú.

Ilustračný obrázok k článku Ministrovi Krajčímu sa za jeho výkon treba pred ním SKLONIŤ, odkazuje Mičovský
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Ak sa výzvy na odstúpenie ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího (OĽANO) ozývajú aj z koaličného tábora, podľa ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Jána Mičovského (OĽANO) je to mimoriadne nespravodlivé. Povedal to pred štvrtkovým rokovaním vlády.

Poklona pre Krajčího

"Pána ministra sledujem už takmer rok a musím povedať, že ľudsky a odborne podáva taký výkon, že je potrebné sa pred ním skloniť. Ak si niekto myslí opak, je to jeho právo, no mýli sa,“ zdôraznil Krajčího kolega vo vláde.

Podpredseda vlády SR a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) odmietol pred novinármi špekulovať o tejto téme. "Nebudem dávať ministrovi a premiérovi takéto odkazy cez médiá,“ povedal šéf SaS.

Minister dopravy SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) si nemyslí, že by sa mal vyjadrovať k otázke, či by mal alebo nemal Krajčí rezignovať.

"Nemám na to názor, ak by som mal zaujať stanovisko, musela by byť o tom diskusia, musel by som počuť argumenty. Ale v prvom rade je to otázka pre pána ministra, ak to bude tak cítiť, je to o jeho rozhodnutí,“ zdôraznil.

Chýba jednota vlády

Ak by sme mali jednotu vlády, tak by sme krízu zvládali omnoho lepšie. Po štvrtkovom rokovaní vlády to uviedol minister financií Eduard Heger (OĽANO).

Kríza podľa Hegera zasiahla každú krajinu na svete nepripravenú. Na Slovensku podľa neho chýba jednota vlády. Hegerovi sa nepáči, že sú tu provokácie vyvolávané v rámci koalície, provokácie na konkrétne osobné stránky.

„Pretože ak chce družstvo tento zápas vyhrať, tak si musí nahrávať, spolupracovať a musí chcieť dosiahnuť vlastný výsledok. A ak si niekto strieľa vlastné góly, tak sa to nedá,“ poznamenal.

Zároveň si nemyslí, že by sa mala zvážiť úradnícka vláda. V súvislosti s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO) povedal, že má jeho veľkú podporu od začiatku.

Predchodcovia vyzývajú na odchod

Na odchod ministra zdravotníctva za nezvládnuté manažovanie pandémie vyzvali jeho predchodcovia Tomáš Drucker z mimoparlamentnej strany Dobrá voľba, Andrea Kalavská a nezaradený poslanec národnej rady z mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši.

Kritiku mu adresovala aj predsedníčka Výboru Národnej rady SR Jana Bittó Cigániková. Vyčíta mu novú vyhlášku ministerstva zdravotníctva, podľa ktorej si ženy nad 40 rokov budú musieť za ukončenie tehotenstva do 12. týždňa zaplatiť.

Povedala v tejto súvislosti, že Krajčí by sa mal prestať venovať vnucovaniu „svojho náboženského presvedčenia celému Slovensku“ a mal by sa začať venovať riešeniu problémov s ochorením COVID-19.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM