Politika

Začnite sa správať SLUŠNE, odkazuje vláde Fico. V očkovaní príkladom nepôjde

Robert Fico (Smer) v diskusnej relácii O 5 minút dvanásť opäť obhajoval svoje právo nedať sa zaočkovať. Kritizoval vládu, ktorá podľa neho zlyhala a testovanie označil za zbytočné.

Ilustračný obrázok k článku Začnite sa správať SLUŠNE, odkazuje vláde Fico. V očkovaní príkladom nepôjde
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) v úvode relácie vyhlásila, že sa blížime k začiatku konca pandémie. Podľa Roberta Fica ale vláda zlyhala.

Slušné správanie

Podľa Fica treba upokojiť politickú situáciu. „Vláda totálne zlyhala. Ako predseda vlády by som dal moratórium na politické vyhlásenia, treba sa prestať navzájom urážať. Základom úspechu je, že ľudí nesmiete urážať, začnite sa správať k ľuďom slušne,“ povedal Fico.

Zároveň opäť obhajoval svoje právo nedať sa zaočkovať, za čo sa mu od Remišovej ušlo pokarhanie. „Všetci lídri podporujú vládu tým, že vyzývajú na očkovanie,“ povedala a vyzvala Fica, aby išiel príkladom. Benefity očkovania podľa nej prevyšujú riziká. „Jediný liek proti pandémii je očkovanie,“ dodala.

Fico zopakoval, že vakcíny sú veľký biznis pre farmaceutické firmy a povedal, že testy sú zbytočné, keďže po Slovensku behajú tisíce ľudí s falošnými negatívnymi testami.

Fico považuje núdzový stav za nezmysel, a preto odporučil vláde nepredĺžiť ho 24. februára, na čo Remišová reagovala, že sa budú riadiť aktuálnou epidemickou situáciou na Slovensku.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM